Bahçeşehir Koleji, dijitale geçti

Bahçeşehir Koleji, Apple ile yapılan işbirliği kapsamında Dijital Dünya Okulu Projesini başlattı.

Abone ol
 
İSTANBUL - Bahçeşehir Koleji, Dijital Dünya Okulu Projesini başlattı. Tanıtım toplantısında Apple ve Bahçeşehir Koleji işbirliği ile geliştirilen sistem sahnede yaratılan sınıfta uygulamalı olarak tanıtıldı.
 
Öğrenciyi merkeze alan eğitim sistemi ile tanınan Bahçeşehir Koleji bu özel tanıtım toplantısının sunuculuğu görevini de Fen ve Teknoloji Lisesinin 2 lise öğrencisine verdi. Öğrenciler "yeni bir çağ başlatıyoruz" sözleriyle toplantıyı başlattılar ve Dijital Dünya Okul projesinin hayata geçiş sürecinde büyük destek veren Bahçeşehir – Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel’i ilk konuşmayı yapmak üzere kürsüye davet ettiler.  
 
Enver Yücel konuşmasına teknolojide yaşanan gelişim ve değişimlerin etkisiyle eğitimde girilen yeniçağa vurgu yaparak başladı ve dijital olanaklar sayesinde eğitimin yeniden tanımlandığını söyledi. 
 
"Eğitim teknolojilerine çok önem veriyoruz. Anaokullarımızdan üniversitemize kadar tüm okullarımızda teknolojiyi kullanıyoruz, yenilikleri takip ediyoruz, dünya ile yarış halinde olmayı seviyoruz. Bugün dünya ile yarışabilecek bir bulut sistemi oluşturduk. Bu büyük adımı atarken de dünya devi Apple ile işbirliği kurmayı ve iPad’i kullanmayı tercih ettik. Geliştirdiğimiz sistem sadece Türkiye’de değil tüm dünyada kullanılabilecektir."
 
Eğitim teknolojileri sayesinde kalitenin her geçen gün arttığını belirten Enver Yücel eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi için kaliteli eğitimden bütün öğrencilerin yararlanabilmesi gerektiğinin altını çizdi ve "Kaliteli eğitimden yararlanmak her çocuğun hakkıdır" dedi. Yücel konuşmasını "Eğitimde yeni bir çağ başlatıyoruz" sözleriyle noktaladı.
 
Tabletli ilk ders sahnede
 
Eğitimde yeni bir çağ başlatan Dijital Dünya Okulu Eğitim Modeli öğretmen ve öğrencilerinin sahnede kurdukları mini ders ile katılımcılara dijital eğitim deneyimini yaşattı. Bu sunum için dünya tarihinde yeni bir çağ başlatan İstanbul’un Fethi ders olarak sahnede dijital uygulamalar eşliğinde işlendi. 
 
Bu, tüm katılımcılar için heyecan verici bir deneyim oldu. Sahnede genç öğrenciler iPad’leri ile derse katılıyor, öğretmenleri yaratıcılıklarını artıran uygulamalarla tarihi bilgilere can veriyor, kimi zaman bir sorunun cevabı matematikle anlatılıyordu. Bilgiler kimi zaman filmlerle, kimi zaman animasyonlarla pekişiyordu. Çoğu katılımcı için hayatlarının şüphesiz en heyecan verici tarih dersi işlenmekteydi.
 
Bu heyecan verici deneyiminin de gösterdiği gibi artık eski usul eğitim araçlarının kullanılmasına gerek yok, yaratıcılıkta sınır tanınmıyor, hem öğrenciler hem öğretmenler için yepyeni bir öğrenme deneyimi başlıyor, dijital eğitim uygulamaları ile öğrencilerin önünde artık sınırsız bir dünya duruyor. 
 
İçişleri Bakanlığında Narin Güran için güvenlik toplantısı Ünlü şarkıcı Kıraç, konserine giderken kayboldu Erdoğan'dan Narin Güran mesajı! Çin, sağlık sektörünü yabancı sermayeye açıyor Anketler ne diyor, Harris mi, Trump mı?