Avrupa Koleji öğrencileri Almanya'da

Abone ol

İSTANBUL - Gymnasium Schloss Neuhaus ile yapılan anlaşma gereğince Avrupa Koleji öğrencileri bu yıl 10. Kez Almanya'da eğitime katıldı. Alman öğrencilerin evlerinde kalan Türk öğrenciler ailelerle de tanışma fırsatı yakaladı.

Avrupa Koleji'nin öğrenci değişim programları tüm hızıyla sürüyor. 2003 yılında Gymnasium Schloss Neuhaus ile yapılan anlaşma gereğince Türk öğrenciler bu yıl 10. Kez Almanya'ya giderek Paderborn şehrinde bir hafta eğitime katıldılar. Aynı şekilde Alman öğrenciler de Türkiye'ye gelerek Avrupa Koleji'nde derslere katılıyor. Türk öğrenciler kendilerine uygun partnerlerin evlerinde kalarak aileleriyle de tanışıp iki farklı kültürün kaynaşmasını da sağladılar. Avrupa Koleji öğrencileri bu bir hafta boyunca Alman okulundaki derslere girdiler.

Yapılan anlaşma gereğince her yıl 15-25 kişilik gruplar halinde 9. Sınıf öğrencileri Almanya'ya gidiyor. Aynı şekilde Alman öğrenciler de Türkiye'ye gelerek partner öğrencilerin evlerinde kalıyor. Eylül-Ekim aylarında gerçekleştirilen değişim programı bir hafta sürüyor. Öğrenci grubuna bir idareci ve bir Almanca Öğretmeni eşlik ediyor. Öğrenciler toplam 8 saatlik derslere katılırken kalan zamanda da okulun tanıtımı ve bulundukları şehrin gezilmesi programlarına katılıyor.

Türkiye'deki programda ise Alman öğrenciler misafir ettikleri Türk öğrencilerin evlerine konuk oluyor. Avrupa Koleji'nde 2-4 saat arası derslere katılan Alman öğrenciler hem okulu hem de İstanbul'u tanıma fırsatı buluyor. Tarihi ve turistik yerleri gezen Alman öğrenciler aynı zamanda pratik Türkçe derslerine de katılarak hem dilimizi hem de kültürümüzü öğreniyor.

Program hakkında bilgi veren, Avrupa Koleji Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Talip Emiroğlu programın öğrenciler üzerinde çok olumlu etkileri bulunduğunu belirterek, "Öğrencilerimiz bu program ile birlikte Alman dilini kullanabiliyor, Alman kültürünü kendi kültürü ile kıyaslayabilme ve bu süreçte ortak yönleri ve farklılıkları belirleyebilme imkanı bulabiliyor, farklı ülkelerden yaşıtlarıyla paylaşımda bulunarak kendi özgüvenlerini geliştirebiliyor. Aynı şekilde Alman öğrenciler de ülkemizde misafir edilerek kültürümüzü ve ülkemizi tanıma fırsatı buluyor" dedi.

“Cumhuriyetin yolu 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu ile açıldı” Ofise dönüştürülen Sapphire’de kiralamalar başlıyor Karbon kredileri emisyon azaltmada yetersiz kaldı Efece Galvaniz’den İzmir’e yeni tesis yatırımı Antalya’nın tarım ürünleri ‘FoodFest’ ile dünyaya açılıyor