Anadolu Vakfı, 7 bin öğretmene 'Sosyal Girişimcilik' eğitimi verdi
Anadolu Vakfı, talep üzerine Değerli Öğretmenim Projesi'ni başka illere, bölgelere götürerek ülke kapsamında genişletmeyi hedefliyor.
Abone olKEZBAN KARABOĞA
SAMSUN - Anadolu Vakfı, öğretmenlerin kişisel gelişimine katkıda bulunmak ve eğitimde sürdürülebilir yaklaşımlar oluşturmak için 'ilk adımı' Samsun'dan attı. Değerli Öğretmenim Projesi'ni 2014 yılında Samsun'dan başlatan vakfın çalışmalar sayesinde bugüne kadar 27 şehirden 7 bine yakın öğretmen ve okul yöneticisine ulaşıldı.
'Değerli Öğretmenim Projesi'ni öğretmenlere önce 'sosyal girişimcilik' daha sonra 'iletişim' teması altında eğitimler verildi. Proje döngüsü eğitimleri ile proje hazırlama ve sunma teknikleri anlatıldı. Bugüne kadar 27 şehirden 7 bine yakın öğretmen ve okul yöneticisine ulaşıldı. Proje kapsamında son olarak Samsun'da 5 gün süren eğitimlerde 22 ilden 88 eğitmen bir araya geldi. 88 eğitmen aldıkları eğitimle birer 'Değerli Öğretmenim' eğitmeni oldu. Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven, "Eğitmenlerimiz aldıkları eğitimlerle kendi bölgelerinde projeye katkı sağlayacaklar. Projenin kelebek etkisi oluştu. Gittiğimiz yerlerde yerel yönetimler, okullar, öğretmenler ilgi gösteriyor. Talep üzerine projeyi başka illere, bölgelere götürerek ülke kapsamında genişletmeyi hedefliyoruz" dedi. Güven, yine bu proje kapsamında lise öğrencilerine de pilot uygulama olarak sosyal girişimcilik ve proje eğitimleri verildiği bilgisini paylaştı. 'Sosyal girişimcilik' konusunda 'Değerli Öğretmenim' projesinin yanı sıra başka projeler de yürüttüklerini aktaran Güven, "İstanbul Kalkınma Ajansı hibe programı çerçevesinde 17 eğitim semineri verdik. 1.194 katılımcı bu seminerlerde yer aldı. Mentorluk Programı ile bursiyerlerine danışmanlık yapıyoruz. Bunun dışında Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bu yıl ilk kez 'Eğitimin Yıldızları' yarışmasını düzenledik" diye konuştu.
'Yeni işbirliklerine açığız'
Sağlık ve eğitim alanında faaliyet gösteren Anadolu Vakfı, 1979'da kuruldu. Anadolu Vakfı Genel Müdürü Güven, "Anadolu Vakfı, Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan'ın kendi hikâyelerinden yola çıkarak kurdukları bir yapı. İki aile Anadolu Grubu'nun temelinin atılışından 28 yıl sonra 1979'da, büyük ideallerini hayata geçirmenin zamanının geldiğine inanıp Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı'nı kuruyorlar" dedi. Vakfın gelirlerinin büyük bölümünün Anadolu Grubu şirketlerinden geldiğini aktaran Güven, "Yeni işbirliklerine de açığız. Ortaklıklar yapabiliriz" diye konuştu.
'Ortak sorunlara birlikte çözüm geliştiriyoruz'
Sevda Aslantürk- İngilizce Öğretmeni-Zonguldak: Değerli Öğretmenim Projesi'nde aldığım eğitimlerde bilgilerimde tazelenme yaşadım. Çünkü eğitimler uygulamalı ve bu nedenle amacına ulaşıyor. Yeni bilgiler öğrenme ve diğer illerden gelen arkadaşlarımla yüz yüze iletişim kurma imkânım oldu. Ortak yaşadığımız sorunlara birlikte çözüm üretme imkânı yakaladık.
Hasan Hacı Fettahoğlu-Resim Öğretmeni-Trabzon: Burada aldığımız Sosyal Girişimcilik ve Proje Döngüsü eğitimleri, illerdeki Ar-GE personeli ve öğretmen kadrosu arasındaki iletişim eksikliğini gidermek adına bir fırsat oldu. Daha önce bir proje yazamazken artık bir proje yazmak için iyi bir noktaya geldim. Özgüven kazandım. Burada farklı illerden görüş alabileceğimiz bir ortam yakaladık. İletişime açık hale geldik. Esasında bir projenin ne kadar basit yazılabileceğini gördüm.