Yurtdışında satış hızlandı, İMKB yüzde 2.7 prim yaptı

Ağustos ayında değişim göstermeyen ABD tarım dışı istihdamı moralleri bozdu.

Abone ol

İSTANBUL - ABD'de hayal kırıklığı yaratan istihdam raporu sonrası yurtdışı piyasada satış baskısı arttı. Gün boyu alıcılı seyrini koruyan yurtiçi piyasa ise İMKB yüzde 2.65 oranında değer kazandı.

ABD'de tarım dışı istihdam ağustos ayında değişmedi. Ülkede işsizlik oranı yüzde 9.1 olarak kaldı. Söz konusu rapor, Eylül 2010'dan bu yana en zayıf istihdam raporu oldu.

New York Borsası'nda endeksler güne hızlı düşüşlerle başladı. Borsanın açılışında, düne göre Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 2,02 azalarak 11.261,10 puana geriledi. Açılışta, Nasdaq yüzde 2,11 azalarak, 2.492 puana ve Standard&Poor's 500 Endeksi de yüzde 2,20 düşerek 1.177,88 puana indi.

Gün içerisinde satıcılı seyreden Avrupa endekslerinde ise kayıplar yüzde 3'ü aşmış durumda.

Altın tırmanışa geçti

ABD tarım dışı istihdam sonrası altının ons fiyatı yüzde 2,4 artışla 1,872 dolara çıkarken, ABD ham petrolünün varil fiyatı ekim ayı teslimi 2,86 dolar değer kaybederek 86,07 dolara düştü.

İMKB yüzde 3'e yakın yükseldi

Yurtiçi piyasada ise pozitif yönlü seyir hakim oldu. Bayram tatilinde yurtdışında yaşanan ralliyi fiyatlayan İMKB'de Citibank'ın Türk hisse senetleri için tavsiyesini yükseltmesi de alımlara destek verdi. Bileşik Endeks 55.760 seviyesine kadar çıktı. İMKB'de gün ise 1429 puan ve yüzde 2.65 primle 55.375 puandan tamamlandı.

Gün sonunda Dolar/TL 1.75, Euro/TL 2.49 düzeyinin üzerine çıktı.

Gün içerisinde yüzde 7.77 bileşik seviyesine kadar inen gösterge faizse valörlü işlemlerde yüzde 7.80 seviyesine geldi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Selvi'den Kılıçdaroğlu yazısı: Dava CHP'de taşları yerinden oynattı Sahte burs mesajlarına dikkat! YÖK uyardı Reha Muhtar’dan üzücü haber: Tekrar entübe edildi Dilruba'ya gece yarısı tahliye! Aileden ilk açıklama Almanya, Afgan göçmenleri sınır dışı ediyor