Yunanistan'ın notu 3 kademe düştü

Moody's, Yunanistan'ın tahvil notunu Ba1'den B1 seviyesine indirdi.

Abone ol

İSTANBUL - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Yunanistan'ın tahvil notunu Ba1'den B1 seviyesine indirdi ve görünümü 'negatif' olarak belirledi.

Moody's bu not indirimi ile birlikte Yunanistan'ın kredi notları için 16 Aralık 2010'da başlattıkları gözden geçirmenin tamamlandığını da bildirdi. Moody's yaptığı yazılı açıklamada not indirimi için 3 neden sıraladı:

1- Ülkenin borç ölçümlerine istikrar kazandırmak için gerekli mali konsolidasyon tedbirleri ve yapısal reformlar çok iddialı olmaya devam ediyor ve bugüne kadar sağlanan ilerlemeye rağmen ciddi uygulama risklerine konular.

2- Ülke, gelir toplamakta kayda değer zorluklarla karşılaşmaya devam ediyor.

3- 2013 sonrasında resmi kaynaklardan dasteğin devam etmesinin, ülkenin yerine getiremeyeceği ve bir borç yeniden yapılandırılması ile sonuçlanması riski bulunuyor.

  

Moody's not görünümünün 'negatif' olarak belirlenmesinin ise Yunanistan'ın aşırı büyük borç yükünü ve yapısal reform paketine yönelik ciddi uygulama risklerini yansıttığını vurguladı. 

4 Mart Cuma günü de bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ekonomisindeki bazı sorunlu noktalara işaret ederek İspanya'nın not görünümünü istikrarlıdan negatife düşürmüştü.

Emniyette müdür ve amir atamaları yapıldı Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı