Yunanistan'ın borçlanma maliyeti rekor düzeyde

Bazı Alman bankalarının ve sigorta şirketlerinin Yunanistan'a gönüllü olarak 8 milyar euroluk yardım yapacağı bildirildi.

Abone ol

ATİNA - Yunanistan'ın borçlanma maliyeti yeniden rekor düzeyde yükseldi.

Yunan Hükümeti'nin gerekli tasarruf önlemlerini uygulamada zorlanabileceği kaygıları nedeniyle, gösterge niteliğindeki 10 yıllık Alman tahviliyle, Yunan tahvili arasındaki faiz farkı yüzde 10,25'e (1025 baz puana) yükseldi.

Atina Borsası'ndaki hisseler de yüzde 1,47 oranında değer kaybetti.

Yunan Parlamentosu, 110 milyar dolarlık AB-IMF yardım paketini onaylarken, euro bölgesinin 16 lideri de Yunanistan yardımına son halini verecek.

Almanya parlamentosunun alt kanadı onayladı

Öte yandan, Fransa'nın ardından, Alman parlamentosunun alt kanadı, Yunanistan'a mali desteğe onay verdi. Parlamentonun üst kanadının da bugün hızla onaylaması bekleniyor.

Almanya, IMF-AB yardım paketi uyarınca, Yunanistan'a 22,4 milyar euro yardımda bulunacak.

Bu arada, İtalyan Hükümeti, Yunanistan'a yapılacak yardımdan kendi payına düşen 14,7 milyar euronun ilk dilimi olarak 5,5 milyar euro krediyi onayladı.

Almanlar 8 milyar euro yardım yapacak

Bazı Alman bankalarının ve sigorta şirketlerinin Yunanistan'a, gönüllü olarak yaklaşık 8 milyar euroluk yardım yapacağı bildirildi.

Almanya Maliye Bakanlığı sözcüsü, başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, söz konusu banka ve şirketlerin 2012 yılı sonuna kadar Yunanistan'a ve Yunan bankalarına yönelik kredi uygulamalarını sürdüreceğini ve bu ülkedeki borsalardan çekilmeyeceğini belirtti.

Söz konusu banka ve şirketlerin, çeşitli çabalarıyla Yunanistan'a yaklaşık 8 milyar euroluk destek sağlayacağını kaydeden sözcü, banka ve şirketlerin isimleri ile katkıları konusunda açıklama yapmadı.

VakıfBank’ta yeşil fonlama tutarı 5.7 milyar TL Erişilebilirlikte mülkiyet paylaşımlı konut sahipliği Arz - talep dengesi için tarımsal uygulamalara “üretim planlaması” İklimlendirme, ikinci yarı yıla sipariş artışıyla girdi Eğitimin sigortası da hazır