”Yunanistan krizden kurtulmak istiyorsa, yardım almalı”

IMF Başkanı Strauss-Kahn, "acı ilacı yazan doktoru kovarak birinin iyileşebileceğine inanmak hayal. Yardım için oradayız." dedi.

Abone ol

PARİS- Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, "Yunanların, borç krizinin üstesinden gelmek istiyorsa acı ilacı içmesi ve dış yardımı kabul etmesi gerekiyor" dedi.

Strauss Kahn, Fransa'da bir gazeteye verdiği demeçte, Yunanistan'ın yıllarca birçok sıkıntıyla karşı karşıya kalacağını, ancak alternatifin savunulamaz olduğunu ifade etti.

IMF Başkanı Strauss Kahn, "Acı ilacı yazan doktoru kovarak birinin iyileşebileceğine inanmak hayal olur. Yunanlara yardım için oradayız. Onlara yardım etmezsek savunulamaz bir durumda olacaklar" dedi.

Strauss Kahn, "Yunanlar, yıllar süren baştan savma gidişattan sonra kamu maliyesini düzeltmenin acı ve zor olacağının farkına varmalılar. Ancak bu durumdan çıkmak için başka çözüm yok" diye konuştu.

IMF: Yunanistan'a verilecek kredi notu artabilir

Öte yandan Financial Times, IMF'nin Yunanistan'a vereceği kredi miktarını yükseltebileceğini bildirdi. Konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre, IMF, Yunanistan'a ilk planlalanın 10 milyar euro üzerinde, yani yaklaşık 25 milyar euroluk kaynak sağlayabilir.

"Borcun yapılandırılması söz konudu değil"

AB Başkanı Herman Van Rompuy, Yunanistan'ın borç durumuyla ilgili görüşmelerin yolunda gittiğini ve bu ülkenin borcunun yapılandırılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Tokyo ziyareti sırasındadüzenlediği basın toplantısında Van Rompuy, "Müzakereler sürüyor,  yolunda gidiyor ve borcun yapılandırılması söz konusu değil" dedi. Van Rompuy, Yunanistan'a yardım paketinin hayata geçirilmesi konusunu görüşmek üzere euro bölgesi liderlerini 10 Mayıs dolayında bir tarihte Brüksel'de bir zirve toplantısına çağıracağını belirtti.

Standard & Poor's kredi notunu düşürdü

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's dün Yunanistan'ın kredi notunu spekülatif düzeye düşürürken, borç yükü kaygı uyandıran Portekiz'i notunu da iki kademe indirdi.

Yatırımcılar, siyasi baskıların, Yunanistan'ı kurtarmak için hazırlanan milyarlarca dolarlık bir yardım paketini engelleyeceğinden kaygılanıyorlar.

Piyasalar, euro bölgesi hükümetlerinin yardım konusunda bir anlaşmaya varıp bunu uygulayacak siyasi iradeyi gösteremeyeceklerinden korkuyor. Bu durum özellikle 9 Mayıs'ta yapılacak bölgesel seçimlerde Başbakan Merkel'in kaybetme ihtimalinin var olduğu ve kamuoyunun Yunanistan'a yardıma karşı çıktığı Almanya için de geçerli.

Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı Mavi ekran krizinin maliyeti belli oldu Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Reuters: Ali Yeşildağ'ın iadesi onaylandı İYİ Parti'de bir istifa daha...