Yunanistan erken seçime gidiyor

Başbakan Papandreu ve ND lideri Samaras, ülkeyi erken seçime götürecek geçici bir hükümet kurulmasında anlaştı.

Abone ol

ATİNA - Yunanistan'da, Başbakan Yorgo Papandreu ve ana muhalefet Yeni Demokrasi Partisi (ND) lideri Andonis Samaras'ın, hükümetin istifa etmesi ve ülkeyi erken seçime götürecek geçici bir hükümet oluşturulması konusunda anlaştığı bildirildi.

Yunanistan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı konutunda Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas başkanlığında Papandreu ve Samaras'ın katılımıyla gerçekleştirilen üçlü toplantıda, 26 Ekim'de gerçekleştirilen AB zirvesinde Yunan ekonomisiyle ilgili alınan kararları uygulayacak ve ardından da ülkeyi erken seçime götürecek geçici bir hükümet oluşturulması konusunda taraflar arasında anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Toplantıda Başbakan Papandreu'nun oluşturulacak yeni hükümette yer almayacağını açıkladığı kaydedilen açıklamada, geçici hükümette kimin başbakan olacağı ve bu konuda izlenecek programın belirlenmesi için tarafların tekrar biraya gelecekleri bildirilirken, Cumhurbaşkanı Papulyas'ın da parlamentoda grubu bulunan tüm siyasi liderlerle bir toplantı gerçekleştireceği ifade edildi.

Seçim 19 Şubat'ta

Öte yandan PASOK'tan Maliye Bakanı Evangelos Venizelos ve Yardımcısı Filippos Sachinidis, muhalefetteki Yeni Demokrasi partisi temsilcileriyle seçim takvimi için yaptıkları görüşmelerde 19 Şubat tarihinin erken seçimler için uygun bir tarih olduğu konusunda anlaştı.

Seçimlerin 19 Şubat'ta yapılmasının, ekonomik önlemler alması için Yunanistan'a yeterince zaman sağlayacağı bildiriliyor.

Bu arada Venizelos'un bugün Eurogrup toplantısı için Brüksel'e gideceği belirtildi.

Hazine yarın bir ihale düzenleyecek DEAŞ’ın bombacısı İstanbul’da yakalandı YÖK'ten "Üniversite sistemi değişiyor" haberine yalanlama İBB duyurdu: Bugün İETT, otobüs ve metrobüs ücretsiz MotoGP Japonya Grand Prix'sini Francesco Bagnaia kazandı