Yükselişte ikinci gün

Çin borsaları destek önlemleriyle yükselişini ikinci güne taşıdı.

Abone ol

Çin borsaları hükümetin piyasalarda yaşanan düşüşün önüne geçebilmek için aldığı bir dizi önlemin ardından üst üste ikinci gün hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi.

Shanghai ve Shenzhen'de en büyük şirketlerin listelendiği CSI300 endeksi yüzde 5.4 yükselerek 4,106.56 puan seviyesine gelirken, Shanghai bileşik endeksi de yüzde 4.6 artışla 3,877.80 puan oldu. Böylece CSI300 haftayı yüzde 5.7 artışla ve Shanghai bileşik endeksi yüzde 4.5 artışla kapatarak Haziran ortasından bu yana ilk haftalık yükselişlerini kaydetti.

Hükümetin piyasalardaki düşüşün önüne geçmek için aldığı önlemlerin arasında şirketlerde büyük hisse sahiplerinin hisselerini önümüzdeki üç ay boyunca satmalarının yasaklanması ile hisse ve vadeli kontratlarda kısa pozisyon almayı sınırlama da bulunuyor.

Çin borsalarında bugün yalnızca altı hisse değer kaybederken, listedeki 1,452 şirketin hisseleri yükseldi. Yükselen bu hisselerin çoğu üst limit olan yüzde 10'a kadar değer kazandı.

Bombalı saldırı faili Rus terörist Bodrum'da yakalandı THY’den tatilcilere yüzde 40 indirimli uçuş fırsatı! Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' ABD'de imalat sanayi PMI beklentilerin altında kaldı Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı