Yeni Zelanda'dan Rusya ve İran'a yeni yaptırımlar

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya ve İran'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, söz konusu yaptırımların 'Ukrayna'da kullanılmak üzere Kuzey Kore'den Rusya'ya yasa dışı silah transferine' karışan Rusları ve 'insansız hava aracı üretimi ve tedariki yoluyla Rusya'ya askeri yardım sağlayan İranlı aktörleri' kapsadığı kaydedildi.

AA | Abone ol

Bakanlık yetkilileri, yeni yaptırımların 4'ü Rus ve 3'ü İranlı 7 kişi ve 12 gruba yönelik olarak getirildiğini belirtti.

Yeni Zelanda'nın Ukrayna karşısında Rusya'ya askeri destek sağlayan herkesi kınadığı vurgulanan açıklamada, "İran'a ait insansız hava araçlarının ve Kuzey Kore silahlarının Rusya'ya tedarik edilmesi, Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik büyük bir tehdit oluşturmaktadır" denildi.

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanlığı, Rusya Yaptırımlar Yasası'nın Mart 2022'de yürürlüğe girmesinden bu yana ülke yönetiminin 1700'den fazla kişi ve gruba yaptırım uyguladığı bilgisini paylaştı.

MSB açıkladı: Sınır ötesinde 16 terörist etkisiz hale getirildi İmamoğlu'ndan SGK borcu için dikkat çeken hamle 2024-ALES/2 Sınavı Gerçekleşti İstanbul'da hastane yangını: Hastalar tahliye edildi Berke Saka, 100 metre sırtüstünde 7. oldu