Yeni başkentte Endonezya'nın 79. bağımsızlık gününe özel kutlama

Endonezya'da 79'uncu bağımsızlık günü, inşası süren yeni başkent Nusantara'da kutlandı. Başkent'teki kutlamalara, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ve üst düzey devlet görelileri dahil yaklaşık 1300 yetkili ve davetli katıldı. Davetliler, yeni inşa edilen Garuda Başkanlık Sarayı'nda ilk kez bir kutlamaya katılmış oldu.

AA | Abone ol

Garuda Başkanlık Sarayı'ndaki kutlamalarla eş zamanlı olarak başkan yardımcısı Ma'ruf Amin'in riyasetinde Cakarta'daki Merdeka Sarayı'nda da etkinlikler düzenlendi. Nusantara'da 79'uncu bağımsızlık günü dolayısıyla 5 binden fazla polis ve asker konuşlandırıldı.

Widodo, mesaisini temmuz sonlarına doğru yeni başkanlık sarayında sürdürmeye başlarken 12 Ağustos'ta burada ilk bakanlar kurulu toplantısına başkanlık etmişti.

Yeni hedef: Milli serveti ülke geneline yaymak

Endonezya hükümeti, Cava Adası'ndaki mevcut başkent Cakarta'yı, 10 milyon nüfusu, her yıl meydana gelen sel gibi doğal afetler, altyapı sorunları ve de yer altı sularının aşırı kullanımının kentin kuzey kesimlerinin hızla batmasına neden olması nedeniyle taşımak istediğini açıklamıştı.

Widodo hükümeti ayrıca ülke nüfusunun yüzde 60'tan ve ekonomik faaliyetlerinin yarısından fazlasına ev sahipliği yapan Cava Adası'ndaki yükü azaltıp milli serveti ülke geneline yaymayı amaçladığını da belirtmişti.

Çevreciler ise taşınmanın orangutan, güneş ayıları ve uzun burunlu maymunlara ev sahipliği yapan yağmur ormanlarının yer aldığı Doğu Kalimantan'da çevre kirliliğini artıracağı uyarısında bulunmuştu.

Ahu Tuğba Miami'deki evinde ölü bulundu Özgür Özel, Kılıçdaroğlu ile yemekte bir araya geldi Çalık’tan Türkmenistan’da enerji imzası Tarım Kredi, yağ fiyatını yerli üretimle dengeledi Yılmaz: Bu platformlar Rum propagandasına alet olmamalı