Warren Buffett'ın şirketi Berkshire Hathaway 1 trilyon dolara çok yakın

Borsa deyince ilk akla gelen isimlerden olan, 'Omaha Kahini' lakaplı Warren Buffett'ın şirketi Berkshire Hathaway'in hisseleri değer kazanmaya devam ediyor. Berkshire Hathaway piyasa değerinin 993 milyar dolara ulaşmasının ardından 1 trilyonluk değere ulaşan dokuzuncu şirket olmak için 'gün sayıyor.'

Abone ol

Warren Buffett'ın şirketi Berkshire Hathaway'in piyasa değeri dün 993 milyar dolara ulaştı. Böylece 1 trilyon dolarlık değere ulaşması için 7 milyar dolar kaldı. 

Berkshire Hathaway 1 trilyon dolara ulaşan dokuzuncu şirket olabilir.  Bu grupta, Nvidia, Microsoft, Apple, Amazon, Meta Platforms, Alphabet, Tesla ve Saudi Aramco gibi teknoloji ve enerji devleri bulunuyor. Tesla, şu anda bu şirketler arasında 1 trilyon dolar sınırının altında kalan tek şirket ve piyasa değeri 668,35 milyar dolar seviyesinde.

İlk kez Apple ulaşmıştı

Apple, 2018 yazında 1 trilyon dolarlık değeri geçen ilk halka açık şirket olmuştu. Berkshire Hathaway ise 2024 yılı başından bu yana piyasa değerini yaklaşık 218 milyar dolar artırarak bu başarıya bir adım daha yaklaştı. Bu artış, American Express, McDonald's, Cisco Systems, Wells Fargo ve Progressive gibi büyük Amerikan şirketlerinin toplam piyasa değerinden daha büyük bir artışı temsil ediyor.

Berkshire Hathaway hisselerinde son durum

Berkshire Hathaway'in Class A hisseleri 2024 yılında yüzde 27,4 artarak 691.349 dolar seviyesine ulaştı. Class B hisseleri ise bu yıl yüzde 29,2 artışla 460,63 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Berkshire Hathaway'in bu başarıya ulaşması, şirketin uzun ve başarılı tarihindeki son dönüm noktası olacak. 19. yüzyılda bir tekstil üreticisi olarak kurulan şirket, Warren Buffett'in 1960'ların ortasında kontrolü ele almasıyla birlikte sigorta sektörüne odaklanarak büyük bir dönüşüm geçirdi.

Apple ve Bank of America'daki hisselerini azalttı

Son dönemde, Berkshire Hathaway Apple ve Bank of America'daki hisselerini azalttı ve kısa vadeli Hazine bonolarındaki varlıklarını artırdı. Şirketin, şu anda Federal Rezerv'den daha fazla Hazine bonosu tuttuğu bildirildi.

Bu dönüm noktası, Berkshire Hathaway'in Buffett yönetiminde ne kadar büyük bir finansal güç haline geldiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: Gülistan Tetik etkisiz hale getirildi SASA Polyester'den hisse geri alım adımı Enerji ithalat faturası temmuzda arttı Berkshire Hathaway 1 trilyon dolara çok yakın Apple'da neler oluyor? 100 çalışanla yollar ayrıldı