Uyuya kalan bakanı idam ettirdi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, törende uyuyakalan bakanı idam ettirdi.

Abone ol

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un bir tören sırasında uyuyakalan Savunma Bakanı Hyon Yong-chol'u idam ettirdi. Kim Jong-un aynı zamanda halasını da zehirlettiği öne sürüldü.

Güney Kore istihbaratı Kuzey Kore Savunma Bakanı Hyon Yong-chol'un "idam edildiğini" açıkladı. Bakanın, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un katıldığı bir törende uyuya kalması ve kendisine verilen talimatları yerine getirmemesinin idamına yol açtığı belirtiliyor.

Yonhap haber ajansının aktardığına göre, Hyon'un 30 Nisan'da uçaksavar ateşiyle öldürüldüğü bildirildi.

Kuzey Kore Savunma Bakanı Hyon Yong-chol

Halasını zehirletti mi?

Bir başka iddia da Kuzey Kore liderinin halasını zehirlettiği yönünde. Kuzey Kore’den kaçan eski bir yetkili CNN’e yaptığı açıklamada geçen yıl 5 ile 6 Mayıs tarihlerinde Kuzey Kore liderinin halasının öldürülmesi emrini verdiğini öne sürdü ve “Sadece muhafız birimi olan 974 Timi bunu biliyordu; şimdi üst düzey yetkililer de zehirlendiğini biliyor” dedi.

 Kim Jong-un babası Kim Jong-il döneminde üst yönetime yükselmeyi başaran ve general rütbesi verilen 68 yaşındaki kadının geçen yıl eşinin öldürülmesiyle ilgili bir tartışma sonrasında geçirdiği inme sonrasında öldüğü iddia edilmişti.

TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti İYİ Parti Milletvekili Ersagun Yücel partisinden istifa etti Bakan Şimşek'ten Bahçeli'nin sözlerine ilişkin açıklama