UNSMIL: Gazeteci Ahmed Senusi'yi serbest bırakın!

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL), Libya'nın başkenti Trablus'ta kaçırılan gazeteci Ahmed Senusi'nin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu. UNSMIL yetkilileri, Senusi'nin 11 Temmuz'da Trablus'ta keyfi olarak alıkonulmasından derin endişe duyulduklarını belirtti.

AA | Abone ol

UNSMIL tarafından yapılan ve alıkonulan Libyalı gazetecinin derhal serbest bırakılması çağrısı yapılan açıklamada, "Gazetecilere yönelik baskı korku iklimini güçlendiriyor ve Libya'da demokratik geçiş için gerekli olan ortamı baltalıyor" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Libyalı yetkililere gazetecileri ve medya çalışanlarını koruma çağrısında bulunuldu. Libya medyasında Senusi'nin Trablus'ta İç Güvenlik Servisi tarafından alıkonulduğu haberleri yer aldı.

10 Temmuz'daki çağrı olumlu sonuçlanmıştı

UNSMIL, 10 Temmuz'da da Libya'nın batısındaki Misrata kentinde kaçırılan siyasi aktivist Mutasım el-Uraybi'nin derhal serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu. Libya medyasında Uraybi'nin 11 Temmuz'da serbest bırakıldığı belirtilmişti.

ALES 2 başladı: Sınav ne zaman bitecek, kaç dakika sürecek? Bakan Yerlikaya duyurdu! Göz açtırılmadı Milli kürekçi Elis Özbay, Paris 2024'te çeyrek finale yükseldi TBMM Genel Kurulunda 3 uluslararası anlaşma kabul edildi Abbas, Türkiye'nin davetine karşılık vermemiş