Ukrayna'da çocuk hastanesi vuruldu

Rusya, Ukrayna'nın başkentii Kiev'e, hava saldırısında bulundu. Rusya'nın Kiev’de birçok noktayı vurduğu saldırıda, çocuk hastanesi de hedef oldu. Saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı.

Abone ol

Rusya Ukrayna’yı erken saatlerde hedef aldı. Başkent Kiev’de birçok noktaya 40’dan fazla füzeyle düzenlenen saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi de yaralandı.

Başkente bağlı Darnytskyi, Desnianskyi, Sviatoshynskyi, Holosiivskyi, Dniprovskyi, Solomianskyi, Darnytskyi ve Shevchenkivskyi bölgelerinde binalar ve araçlar büyük hasar gördü.

“Okhmatdyt bir Rus saldırısında hasar gördü”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus güçlerinin Okhmatdyt Çocuk Hastanesi’ni vurduğunu açıkladı. 

Zelenski, “Kiev'deki Okhmatdyt Çocuk Hastanesi sadece Ukrayna'nın değil Avrupa'nın da en önemli hastanelerinden biri. Hastane binlerce çocuğu kurtardı ve sağlığına kavuşturdu. Şimdi bir Rus saldırısında hasar gördü, insanlar enkaz altında, yaralı ve ölülerin kesin sayısı şu anda bilinmiyor” dedi.

Enkazı kaldırmak için doktorların ve bölge sakinlerinin çalıştığını aktaran Zelenski, “Rusya çocuklara ve insanlığa karşı işlediği tüm suçların cevabını tam olarak vermek zorunda. Artık dünyanın buna sessiz kalmaması, Rusya'nın ne olduğunu, ne yaptığını herkesin görmesi çok önemli” ifadelerini kullandı.

“Bu bombardıman sivilleri hedef aldı”

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, hava savunma sistemleri tarafından düşürülen mermilerin parçalarının başkentin 2 merkezi bölgesine düştüğünü bildirdi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak ise, “"Çocuk hastanesi, Ruslar tarafından kasıtlı olarak vuruldu. Ruslar bugün kasıtlı olarak çocukları hedef aldı. Bu bombardıman sivilleri hedef aldı, altyapıyı vurdu. Tüm dünya bugün terörün sonuçlarını ve sadece güçle karşılık verilmesi gerektiğini görmeli” dedi.

Sigaraya peş peşe zam! En ucuz sigara ne kadar? Ukrayna'da çocuk hastanesi vuruldu Adalar sakinlerinden İBB önünde eylem Bakan Bolat'tan AB ile ticaret açıklaması Halkbank: İddialar gerçeğe aykırı