'Uçan taksi' projesi Olimpiyat'a yetişemedi

Fransa'nın ev sahipliğinde yapılan 2024 Olimpiyat Oyunları sırasında Paris semalarında 'uçan taksilerin' hizmet vermesi planlanıyordu. Fakat çevreci 'uçan taksiler'in deneme uçuşları, gerekli motor sertifikasının zamanında alınamaması nedeniyle iptal edildi. Projede imzası olan Groupe ADP ve Volocopter şirketi, 2024 sonuna kadar Sen Nehri üzerinde bir uçuş yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

AA | Abone ol

Merkezi Paris'te bulunan havaalanı işletmecisi Groupe ADP'nin Genel Müdürü Edward Arkwright, üretici Alman Volocopter firması tarafından tasarlanan elektrikli uçan taksinin motoru ile alakalı sertifikalarda 'birkaç haftalık gecikme' yaşandığını açıkladı. Gecikmeden dolayı uçan taksiler, Olimpiyat Oyunları süresince başkentte deneme uçuşu yapamayacak.

Öte yandan Groupe ADP ve Volocopter şirketi yıl sonuna kadar Sen Nehri üzerinde bir uçuş yapmayı hedeflediklerini bildirdi. ADP ve Volocopter, Olimpiyat Oyunlarına dünya çapında gösterilen ilgiden faydalanarak yoğun kentsel alanlarda yeni bir ulaşım şeklinin uygulanabilirliğini göstermek için Sen Nehri üzerinde uçuşlar gerçekleştirmeyi planlamıştı.

Milli boksör Hatice Akbaş gümüş madalya aldı FTX, müşterilerine 12,7 milyar dolar ödeyecek  Hacmin 2024 yılında 3,4 trilyon liraya ulaşması bekleniyor Üç şantiyesi olan birini devretme yolunu arıyor Türk ordusu ‘kuantum zırhı' ile donatılacak