Türkiye, Airbus'tan 10 nakliye uçağı alacak

Proje için ülkeler EADS'e 3,5 milyar euro'luk ek finansman sağlayacaklar.

Abone ol

SEVİLLA - Airbus firmasının ana ortağı Avrupa Havacılık ve Uzay Ajansı (EADS) ile aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 7 alıcı ülke, A400M Askeri Nakliye Uçağı Projesine 3,5 milyar euro tutarında ek finansman sağlanmasına ilişkin nihai anlaşmayı imzaladı.

Anlaşma, İspanya'nın Sevilla kentinde 7 alıcı ülkenin oluşturduğu Occar Konsorsiyumunun Direktörü Patrick Bellouard ile Airbus Military Başkanı Domingo Urena tarafından imzalandı.

EADS'ın en önemli projesi A400M askeri nakliye uçağı için 7 alıcı ülke, 2003 yılında Airbus'a toplam 180 adet sipariş vermiş, daha sonra sipariş sayısı 170'e inmişti.

En fazla sipariş Almanya’dan

Kesin siparişlerin de somutlaşmasının ardından A400M tipi askeri nakliye uçaklarının 7 ülkeye göre son dağılımı şöyle; Almanya: 53 Fransa: 50 İspanya: 27 İngiltere: 22 Türkiye: 10 Belçika: 7 Lüksemburg: 1

Öte yandan geçtiğimiz aylarda Malezya da EADS'a 4 adet A400M nakliye uçağı siparişi verdi.

Zamlı emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak? Dilan Polat için 27 yıl hapis talebi İş adamı Nihat Karaarslan Ankara'da silahlı saldırıya uğradı Hazine, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihraç etti Öğretmenlerin yer değiştirme başvuru tarihi belli oldu