Türk şirketlere 8 milyar euro kredi verebiliriz

İtalyan Bankalar Birliği Başkanı İtalyan bankalarının Türkiye'ye 8 milyar euroluk bir kredi dilimi kullandırabileceğini bildirdi.

Abone ol



İSTANBUL - İtalyan Bankalar Birliği (İBB) Başkan Yardımcısı Guido Rosa, İtalyan bankacılık sisteminin,Türk bankalarını da kapsayan, 8 milyar euroluk bir kredi kullandırma platformu olduğunu belirterek, ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için Türkiye'de olduklarını söyledi.

Türkiye ziyaretleri kapsamında, Türkiye Bankalar Birliği ve İtalyan Bankalar Birliği tarafından düzenlenen toplantı sonrasında soruları yanıtlayan Rosa, İtalyan bankalarınınolumsuz etkilenmesine rağmen, genel olarak krizden iyi çıktığınıve gelecekte daha da karlı olabileceklerini söyledi.  TBB Genel Sekreteri Ekrem Keskin de Türkiye ile İtalya arasında ticaret hacminin son derece olumlu olduğunu ve söz konusu ticaretin ve üretimin finansmanında da bankacılık sisteminin önemli rol oynadığını ifade etti.     

(Reuters)
 

MSB'den bedelli askerlik ücreti açıklaması Türk Lirası reel anlamda yaklaşık son 3 yılın zirvesinde Erdoğan, Hollanda maçı için Almanya'ya gidecek Berlin Büyükelçisi, Almanya Dışişleri'ne çağrıldı Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı azaldı