Tayvan'daki yüzlerce uçuşa tayfun engeli

Filipinler'de şiddetli yağışları beraberinde getiren, hayatı olumsuz etkileyen ve 12 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Gaemi Tayfunu'nun bugün geç saatlerde Tayvan'ın kuzeydoğu kıyılarında etkili olması bekleniyor. Söz konusu gelişme üzerine açıklama yapan Tayvan Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, tayfun nedeniyle 200'den fazla uçuşun iptal edildiğini duyurdu.

AA | Abone ol

Olumsuz hava koşullarının hakim olduğu Filipinler'in çeşitli bölgelerindeki sel ve toprak kaymalarında 12 kişi öldü. Tayvan'da karaya çıkması beklenen Gaemi Tayfunu nedeniyle yüzlerce uçuş iptal edildi.

Yeni Taipei Belediye Başkanı Hou Yu-ih, kentin kuzeydoğusunda dalga boylarının 15 metreye ulaşmasının beklendiğini, sahil şeridinde 664 kişinin tahliyesinin yapıldığını açıkladı. Hou, kentte meydana gelebilecek heyelanlara karşı savunmasız olduğu düşünülen alanlardaki 362 kişinin de evlerinden çıkarıldığını kaydetti.

Rüzgar gücü 240 kilometreye çıkabilir

24 Temmuz'u fırtına günü ilan eden yönetim, Tayvan'ın büyük bir kısmında iş yerleri ve okulların kapalı olacağını bildirdi. Öte yandan, Tayvan'da afet yardım çalışmaları için 29 bin askerin hazır bekletildiği açıklandı. Gaemi Tayfunu'nun rüzgar gücünün saatte 240 kilometreye kadar çıkabileceği öngörülüyor.

Filipinler hükümeti, son 5 gün içinde meydana gelen heyelanlarda ülke genelinde 600 bin kişinin yerinden olduğunu bildirdi. Filipinler İçişleri Bakanı Benhur Abalos, Gaemi Tayfunu ve muson yağmurlarının tetiklediği seller nedeniyle Metro Manila bölgesinin felaket durumu altında olduğunu söyledi.

Çin'de 5 binden fazla kişi tahliye edildi

Gaemi Tayfunu'na karşı Çin'de tedbirler alınırken, şiddetli yağışların görüldüğü Gansu Eyaleti'nin Longnan şehrinde 5 bin 622 kişinin tahliye edildiği bildirildi. Tayfun tehlikesi nedeniyle bugün Tayvan ile Xiamen-Kinmen feribot seferleri askıya alındı. Ayrıca, bölgede etkili olan şiddetli yağışlar sellere ve heyelanlara yol açarken 14 otoyol ulaşıma kapandı, çok sayıda ev tarım arazisi de zarar gördü.

Meclis'te kavga: Vekiller birbirine girdi CrowdStrike, küresel yazılım sorununa neden olan hatayı açıkladı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Borsa günü düşüşle tamamladı Bombalı saldırı faili Rus terörist Bodrum'da yakalandı