Talep gelmedi, müzakere etmiyoruz

IMF: İspanya'dan destek talebi gelmedi, müzakere yapmıyoruz.

Abone ol



WASHINGTON - Uluslararası Para FonuBaşkanı (IMF) Christine Lagarde, İspanya'dan finansal destekiçin herhangi bir talep gelmediğini ve bu ülkeyle bu konudagörüşmeler yapılmadığını söyledi.      Lagarde, dün İspanya Başbakan Yardımcısı Soraya Saenz de Santamaria ile yaptığı görüşmeden sonra IMF'nin İspanya için bir acil kurtarma planı düşündüğü yolunda çıkan medya haberlerini yalanladı.    

Lagarde yaptığı yazılı açıklamada, "Böyle bir plan yok. Bu yönde bir talep almadık ve finansal destek ile ilgili hiçbir çalışma yapmıyoruz" dedi. Saenz İspanya'nın, içinde bulunduğu borç krizinin çözümü için tasarladığı önlemleri görüşmek üzere ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner ile de görüşecek. Dün çıkan ve adı açıklanmayan yetkililere dayandırılan bir Dow Jones haberinde, İspanya ile IMF'nin bir kurtarma kredisi için plan hazırlığı içinde oldukları bildirilmişti.    

Bu haber üzerine yapılan IMF açıklamasında, fonun tüm üye ülkeler için değişik senaryoları her zaman değerlendirdiği belirtildi ve İspanya ile müzakere haberi yalanlandı.Bir IMF sözcüsü de, "Fonun görevi ekonomik durumu değerlendirmek, gelişmeleri izlemek ve tüm üyeleri için değişik senaryoları tartışmaktır. Bu fonun denetim görevinin parçasıdır"

İnşaat malzemesi endeksinde düşüş RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur Hava ve enerjide yüzde 60 tasarrufla yılda 714 ton emisyon azaltacak