"Suriye Ulusal Kongresi'ne PYD/YPG davet edilmeyecek"

Diplomatik kaynaklar, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek Suriye Ulusal Kongresi'ne PYD/YPG dahil hiçbir terör örgütünün davet edilmeyeceğini bildirdi.

Abone ol

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek Suriye Ulusal Kongresi'ne PYD/YPG dahil hiçbir terör örgütünün davet edilmeyeceği bildirildi.

Suriye toplantısı ile ilgili diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, 3 ülkenin mutabık kalmadığı hiçbir grup davet kongreye edilmeyecek.

Soçi'de 29-30 Ocak tarihlerinde yapılacak olan Suriye Zirvesi'ne ilişkin diplomatik kaynaklardan açıklama geldi. Türkiye, kırmızı çizgisi olan PYD/YPG'nin toplantıya davet edilmemesi konusunu Rusya'ya iletti. Rusya, Türkiye'nin kırmızı çizgisine hassasiyetle yaklaştı ve teklifi kabul etti.

Diplomatik kaynaklar, ayrıca 3 ülkenin zirveye davet edilecek ülkeler hakkındaki çalışmalarının devam ettiğini, PYD/YPG'nin davet edildiği haberlerinin kaynağının terör örgütlerinin haber siteleri olduğunu açıkladı.

Daha önce Soçi'de düzenlenmesi planlanan Suriye Zirvesi'ne PYD/YPG terör örgütünün katılacağının açıklanması üzerine Türkiye, karara tepki göstermiş, toplantı iptal edilmişti.

YPG Komutanı: Rusya, Ulusal Diyalog Kongresi için söz verdi

Emniyette müdür ve amir atamaları yapıldı Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı