Suriye toplantıyı şiddetle eleştirdi

Suriye Halkının Dostları Grubu'nun İkinci Konferansını Suriye "şiddetle" eleştirdi

Abone ol

ŞAM - İstanbul'da düzenlenen Suriye Halkının Dostları Grubu'nun İkinci Konferansı'nı "şiddetle" eleştiren Suriye yönetimi, toplantının ülkeyi zayıflatmak amacıyla yürütülen uluslararası komplonun bir parçası olduğunu öne sürdü. Suriye yönetiminin yayın organı konumundaki El Baas gazetesinin birinci sayfasında yer alan baş yazıda konferans, "daha fazla Suriyelinin öldürülmesinin yollarını aramaya, toplumu ve devleti sabote etmeye ve Suriye'yi zayıflatma genel amacına doğru hareket etmeye yönelik bölgesel ve uluslararası bir çaba" olarak nitelendi.

Suriye yönetimi, ülkede siyasi reform yapılması çağrılarıyla Mart 2011'de başlayan ayaklanmanın "yabancı bir komplo çerçevesinde hareket eden teröristlerce yapıldığı"nı savunuyor. BM'nin açıkladığı rakamlara göre Suriye'de Mart 2011'den beri meydana gelen olaylarda 9 binden fazla insan hayatını kaybetti.

(AA)

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında iddianame düzenlendi 15-50 yaş Irak vatandaşlarına vize muafiyeti Geri adım yok, küçük rötuşlar masada Enflasyondan arındırılmış satışlar zayıf kaldı, ikinci 500’ün performansı düştü Makine üreticileri, vize sorununa çözüm istiyor