Suriye ordusu tarihi Palmira'ya girdi

Suriye'de Beşşar Esad rejimine bağlı güçler, terör örgütü IŞİD kontrolündeki tarihi Palmira kentine girdi.

Abone ol

Suriye'de Beşşar Esad rejimine bağlı güçler, terör örgütü IŞİD kontrolündeki tarihi Tedmur (Palmira) kentine girdi. 

Suriye devlet televizyonu, Rus hava kuvvetlerinden destek alan devlet güçlerinin, IŞİD militanlarının elinde bulunan Palmira'nın içlerine doğru bugün ilerlemeye çalıştığını ve kenti ele geçirmeyi hedeflediğini söyledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü ise bir gün önceki çatışmalar sonucu hızlı bir şekilde kentin dış mahallelerine kadar gelen ordu ve müttefiklerinin bu bölgelerde çatışmaları devam ettirdiğini belirtti.
              
Suriye ordusu Mayıs 2015'te IŞİD'in eline geçen Palmira kentini yeniden alabilmek ve çoğunlukla IŞİD'nin elinde bulunan Deir ez Zor bölgesine giden karayolunu açabilmek için bu ay içinde askeri harekat başlattı.
              
Devlet kontrolündeki haber televizyonu İhbariye, Palmira dışından görüntüler yayınlayarak, hükümet güçlerinin otellerin bulunduğu bir bölgeyi ele geçirdiğini duyurdu. Televizyona konuşan veren askerlerden bir tanesi, ordu ve müttefiklerinin Palmira'nın ötesine geçeceğini belirtti.
              
Asker, IŞİD'nin Suriye'deki fiili başkentini kast ederek, "O silahlı kişilere diyoruz ki Palmira'ya ve Palmira'nın ötesinde ne varsa oraya ilerliyoruz ve Allah izin verirse Rakka'ya, çetelerinin merkezine ilerliyoruz" dedi.

Koalisyon güçleri de destekledi

Öte yandan Suriye ordusunun Rus savaş uçaklarının desteğiyle Humus'un Palmira ilçesini IŞİD'ten geri almak için düzenlediği operasyona, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin de destek verdiği öğrenildi.

ABD Merkez Komutanlığı'nın (CENTCOM) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, koalisyon güçleri Tedmur çevresindeki IŞİD hedeflerine hava saldırısı düzenledi.

Sitede, "Tedmur yakınında IŞİD'in taktiksel birimine bir hava saldırısı düzenlendi ve bir IŞİD cephesi yok edildi." denildi.


Bu arada Gözlem Örgütü, IŞİD'nin çatışmaların yaklaşmasıyla hoparlörlerden kenttekilere merkezden ayrılmasını çağrısında bulunduğunu belirtti.
              
Palmira'nın ele geçirilmesi ve Deir ez Zor'a ilerleme, Suriye hükümetinin IŞİD karşısındaki en büyük kazanımını oluşturacak. (AA-Reuters)

İşte borsada en çok kazandıran hisseler Adli Tıp Kurumu 80 sözleşmeli personel alacak Antalya'da sahilindeki karavanlar kaldırıldı Moody's'ten Koç Holding'in kredi notuna güncelleme Salahsun Hekimoğlu hayatını kaybetti