Summers: Avrupa varlık alımlarıyla deflasyondan kurtulamaz

Euro Bölgesi ekonomisinin büyümediğini ve deflasyonun eşiğinde olduğunu belirten ABD Eski Hazine Bakanı Summers," Avrupa varlık alımlarıyla deflasyondan kurtulamaz" dedi.

Abone ol

dunya.com

ABD Eski Hazine Bakanı Larry Summers'dan, Avrupa ekonomisine uyarı geldi.  Euro Bölgesi ekonomisinin büyümediğini ve deflasyonun eşiğinde olduğunu belirten Summers, bölge ekonomisinin acilen mali ve parasal teşviğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

"Sadece varlık alımları Avrupa'yı deflasyondan kurtaramaz"

London School of Economics'te konuşan Larry Summers Avrupa ekonomisinin yapması gerekenleri şöyle sıraladı: 

"Avrupa ekonomisi artık büyüyemiyor. Ve deflasyonun eşiğinde. Ekonomiyi canlandırmak için acilen parasal ve mali teşviğe ihtiyacı var.  Bu ekonomik teşvik özellikle Avrupanın en büyük ekonomisi Almanya'dan gelmeli. Almanya daha fazla kamu harcaması yaparak ve bazı üye ülkelerin borcunu affederek duruma yardımcı olmalı. Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişleme olarak bilinen (QE) varlık alımı yapması hiçbir şey yapmamasından daha iyidir.Ancak varlık alımı tek başına Avrupa ekonomisini canlandırmaya yetmez. Mali teşvik ve borç affetme de buna eklenmeli  "dedi.   

Larry Summers Davos'ta bugün başlayan Dünya Ekonomik Forum'una (WEF) katılacak.  

Tokat'ta 4 büyüklüğünde deprem İki dünya devi dört yıl sonra zarar açıkladı Şirketlerin gündeminde ilk madde alacakların kalitesi Kağıtta kapasite arttı, hurda açığı 3 milyon tona çıktı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir'