S&P Global, Fed için faiz tahminini güncelledi

Kredi derecelendirme kuruluşlarından S&P Global, Fed faiz tahminini Eylül'de 25 baz puan indirimle başlayacağı yönünde güncelledi. Goldman Sachs Group İcra Kurulu Başkanı David Solomon ise Fed’in borçlanma maliyetlerini düşürmek için acil adım atmaktan kaçınacağını öngördü. Solomon, "Eylül'den önce bir şey göreceğimizi beklemiyorum” ifadesini kullandı.

Haber Merkezi | Abone ol

Son ekonomik veriler, S&P Global Ratings'in ABD Merkez Bankası'nın (Fed) genişleme döngüsünün Eylül ayında 25 baz puanlık bir indirimle başlayacağını beklemesine yol açtı.

S&P Global, şu anda bu yıl için 50 baz puanlık ve gelecek yıl için de 100 baz puanlık kesintiler öngörüyor. Kuruma göre, bu kesintilerin daha fazlasının er ya da geç gerçekleşmesi yönünde riskler var.

Kurumun Kanadalı Ekonomi Şefi Satyam Panday, S&P'nin temel görüşünün, Fed'in "aşırı enflasyonun son kırıntısı da ortadan kalkarken, talebin potansiyele yakın kaldığı" yumuşak bir iniş gerçekleştirmesine yardımcı olacak istikrarlı, aralıklı bir dizi kesinti yönünde olduğunu söylüyor.

S&P, istihdam piyasasının soğuması ve enflasyondaki ilerlemenin Fed'in kısıtlayıcı para politikasını geri çevirmeye başlaması için yeterli olduğunu belirtiyor.

Kurum, işgücü piyasasındaki gevşemeyi "resesyona girmek üzere olan bir ekonomiye değil" normalleşmeye bağlıyor.

“Muhtemelen bir durgunluk görmeyeceğiz”

Bloomberg TV'de açıklamalarda bulunan Solomon, "Eylül'den önce bir şey göreceğimizi beklemiyorum Ekonomi yoluna girecek ve muhtemelen bir durgunluk görmeyeceğiz" dedi.

Goldman Sachs Group İcra Kurulu Başkanı David Solomon, "Şu anda gördüğümüz ekonomik verilere ve Fed'in mesajlarına dayanarak, sonbaharda bir veya iki faiz indirimi görmemizin muhtemel olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Solomon, piyasaların geçen hafta Japonya merkez bankasının ülkenin borçlanma maliyetlerini artırma kararıyla sarsıldığını söyledi. Bu hareket, birçok yatırımcıyı Japonya'da düşük faiz oranlarından borç alıp başka yerlerde daha yüksek getirili varlıklar satın aldıkları sözde carry trade'lerini iptal etmeye zorladı.

Kritik veriler bekleniyor: Ekonomide gündem yoğun ABD'de mortgage faizi 15 ayın en düşük seviyesine geriledi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Adana depremleri sonrası 9 ili işaret etti Halil Falyalı cinayetinde karar verildi İstanbul'da Asya kaplan sivrisineği tehlikesi