Son 2 yaralı da Türkiye'de

İsrail baskınında yaralan son iki kişi daha Türkiye'ye getirildi.

Abone ol

ANKARA - Türkiye'den Gazze'ye yardım götürmek üzere yola çıkan gemilere İsrail'in düzenlediği saldırıda yaralanan Türk vatandaşlarından son ikisini taşıyan Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçak, Etimesgut Havaalanı'na indi.

Saldırıda yaralanan Osman Kurç ile Çelebi Bozan, uçakla Türkiye'ye getirildi.

Yaralılara Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ali Coşkun ve bir anestezi uzmanı eşlik etti.  

Yaralıları havaalanında, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol karşıladı. Akdağ, uçağın yanına giderek yaralılar ile bir süre ilgilendi.

Kurç ve Bozan'ın ateşli silahla yaralandığı, şuurlarının açık olduğu ve solunum cihazına bağlı olarak getirildikleri öğrenildi. 

Son yaralıların da getirilmesiyle İsrail'de, saldırıda yaralanmış olan Türk vatandaşı kalmadı.

Üç yaralı daha getirildi

Öte yandan İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısında yaralanan Türk vatandaşlarından üçü daha tedavi edilmek üzere Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

İsrail'den Sağlık Bakanlığına ait ambulans ile Etimesgut Askeri Havaalanı'na getirilen yaralılar, 112 Acil ambulansları ile hastaneye aktarıldı.

Yaralıları acil servis girişinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Metin Doğan ve diğer doktorlar karşıladı.

Ambulanstan sedye ile indirilen yaralılardan Uğur Süleyman Söylemez ile Ahmet Aydan Bekar yoğun bakım servisine, Mehmet Ali Zeybek ise tedavi göreceği birime alındı.

Bu arada Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İsrail'de bulunan 2 yaralı Osman Kurç ile Çelebi Bozan'ın durumları müsait olduğu ilk anda ambulans uçakla Türkiye'ye getirileceğini açıkladı.

Galatasaray Devler Ligi'ne veda etti İkinci el araç satışı sil baştan yenilendi Çelik: Turizm bölgelerindeki doluluk endişe verici Avrupa'nın talebi demir-çelikte Türkiye'ye ihracat rekoru getirdi DiafonBox ile 250 bin evi akıllandıracak