Smotrich: Olası mutabakatta Filistinli esirlerin serbest bırakılmasına karşıyız

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, İsrail ile Hamas arasındaki esir takası müzakerelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Smotrich, Tel Aviv ile Hamas arasında olası mutabakatta Filistinli esirlerin serbest bırakılmasına 'siyasi kariyerinin sonunu getirse de' karşı olduğunu belirtti.

AA | Abone ol

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, İsrail basınına verdiği demeçte, olası mutabakatta İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlerin serbest bırakılmasının 'korkunç bir olay' olduğunu iddia etti ve bu konuda 'kırmızı çizgi çizilmesi gerektiğini' savundu.

İsrail ile Hamas arasında 2011'de İsrail askeri Gilad Şalit'e karşı 1027 Filistinlinin serbest bırakıldığı esir takasına atıfta bulunan Smotrich, 'siyasi kariyerinin sonunu getirse de' yeni bir mutabakatta Filistinli esirlerin serbest bırakılmasına karşı çıkacağını kaydetti.

İsrail hapishanelerinde en az 9 bin 500 Filistinli esir bulunuyor. Gazze'deki İsrailli esirlerin sayısı ise 120 olarak belirtiliyor. Hamas ile İsrail arasında yeni bir esir takası için dolaylı müzakereler sürerken masadan henüz net bir sonuç alınabilmiş değil.

TBMM Genel Kurulunda 3 uluslararası anlaşma kabul edildi Abbas, Türkiye'nin davetine karşılık vermemiş Filenin Sultanları Paris 2024'te ilk maçına yarın çıkacak Bir haftada 2 milyondan fazla araç denetlendi Benzin ve motorin güncel fiyatları (28 Temmuz 2024 akaryakıt fiyatları)