Schaeuble: Bugün anlaşma sağlanacağından kuşkuluyum

Alman Maliye Bakanı Schaeuble, "Yunanistan ile görüşmelerden sonuç alınabileceğine son derece şüpheyle yaklaşıyorum." dedi.

Abone ol

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Scheauble, Yunanistan ile euro bölgesi ülkeleri arasında bu ülkenin borçlarının yeniden yapılandırılması hakkındaki görüşmelerden sonuç alınabileceği konusunda pek iyimser olmadığını söyledi.

Schaeuble bir radyoyla yaptığı söyleşide, bugün yapılacak euro bölgesi maliye bakanları toplantısında Yunanistan'ın borç sorununa bir çözüm bulunup bulunamayacağı hakkındaki soruya, 

"Hafta sonunda yapılan teknik görüşmeler hakkında duyduğum kadarıyla son derece şüpheyle yaklaşıyorum. Fakat bugün (hazırlanan) raporu görecek ve ne olduğunu göreceğiz" dedi.
              
Schaeuble Almanya'nın Yunanistan'ın euro bölgesinden çıkmasını istemediğini, ancak Atina yönetiminin "verdiği taahhütlerin asgarisini" gerçekleştirmesi gerektiğini söyledi.
              
Yunan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis bugün diğer euro bölgesi ülkelerinin maliye bakanları ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ile toplanarak ülkesinin 28 Şubat'ta sona erecek mali yardım programı konusunda ne gibi adımlar atılacağını görüşecek.

Türksat 6A'nın fırlatma operasyonu ertelendi Sadıkoğlu: Borçların silinmesini talep ediyoruz İşbaşı Eğitimi’ne katılan gençlere 850 lira cep harçlığı Mobilya sektörü ihracat için ‘rekabetçi kur’ talep ediyor Kaparo dolandırıcılığına emsal hapis cezası