Save the Children: "İsrail, UAD kararlarını açıkça yok sayıyor"

İngiltere merkezli uluslararası sivil toplum kuruluşu Save the Children, İsrail’in Gazze’nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırılarıyla, Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) Refah’a yönelik saldırıların 'derhal durdurulması' kararını 'açıkça yok saydığını' bildirdi.

AA | Abone ol

Sivil toplum kuruluşu Save the Children yetkilileri tarafından, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana büyük bir insanlık felaketine yol açtığı Gazze’deki saldırılarına ilişkin açıklama yapıldı.

İsrail’in Refah'taki saldırılarında 4 gün içinde aralarında çocukların da bulunduğu en az 66 kişinin öldürüldüğünün belirtildiği açıklamada, “Açık bir biçimde (UAD’nin kararları) kararlar kategorik olarak yok sayılıyor. Şimdi ateşkes.” ifadelerine yer verildi. İsrail’in saldırılarının, UAD’nin 24 Mayıs'ta aldığı İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına yönelik tedbir kararlarının ardından geldiğine dikkat çekildi.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), 28 Mayıs'ta İsrail ordusunun hedefindeki Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah'ta son 3 haftada 1 milyon Filistinlinin yerinden edildiğini açıklamıştı.

AFAD duyurdu: Malatya ve Tunceli'de deprem Abdüllatif Şener'in oğlu anneannesini öldürdü Meta'nın geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı "Kârdan vazgeçtik, öz varlıklarda bile ciddi tahribatlar yaşıyoruz" Domateste tarlada kalma tehlikesi