Sabotaj şüphesi, Almanya'da askeri hava üssü kapattırdı

Almanya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Arne Collatz, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında Kölln-Wahn Askeri Hava Üssü'nün izinsiz bir giriş sebebiyle kapatıldığını belirtti. Olayla ilgili "Sabotaj şüphesi de var" ifadesini kullanan Collatz, ilgili makamların olayı araştırdığını aktardı. Alman Ordusu Sözcüsü Ulrich Fonrobert kısa süre sonra üssün kapılarının açıldığını açıkladı.

AA | Abone ol

Arne Collatz üssün izinsiz giriş nedeniyle kapandığını belirtirken, Alman Ordusu Sözcüsü Ulrich Fonrobert, Köln-Wahn Askeri Hava Üssü'ndeki su dağıtım tesisine giden alandaki çitte bir delik tespit edildiğini belirtti. Fonrobert, fail ya da faillerin bulunabilmesi için üssün bir süre kapatıldığı ancak yoğun aramalara rağmen henüz bulunamadığı bilgisini paylaştı.

Üsse verilen suyun değerlerinde anormal bir artış görüldüğünü, kirletilmiş olabileceğini kaydeden Fonrobert, içme suyundan alınan numunelerin incelenmesine devam edildiğini, bu yüzden üsteki suyun kesildiğini söyledi. Fonrobert, olayı ciddiye aldıklarını, güvenlik birimlerinin olayı açıklığa kavuşturması için çalışmaları sürdürdüğünü, bir süre sonra da üssün kapılarının tekrar açıldığını bildirdi.

Alman hükümet üyelerinin seyahatlerinden sorumlu birim

Süddeutsche Zeitung gazetesinin haberine göre, Almanya'nın Geilenkirchen kentinde bulunan NATO üssü de sabotaj şüphesiyle kapatıldı. Köln-Wahn Askeri Hava Üssü'nde, Alman ordusunun birçok biriminin yanı sıra Alman hükümet üyelerinin ve üst düzey bürokratların seyahatlerinden sorumlu olan birim de yer alıyor.

UEFA Süper Kupa'nın sahibi belli oldu oldu Erdoğan: Yorulan varsa kenara çekilmeli Hisarcıklıoğlu: İstihdam sağlayacaklara kapımız açık “Yalıtım sektörü 150 bin kişiye istihdam sağlıyor” Sektör, toplam enerji tüketimini yüzde 15 azaltabilir