Rusya'dan Fransa'ya 'Ukrayna' tehdidi

Dışişleri Bakanlığı, Fransa'nın Ukrayna'ya asker göndermesi halinde Rusya'nın ciddi bir karşılık vereceğini açıkladı. Rus diplomat Studennikov tarafından yapılan açıklamada, her türlü gelişmeye hazır oldukları vurgulandı.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanlığı Birinci Avrupa Departmanı Direktörü Artem Studennikov, Fransa'nın Ukrayna'ya askeri birlik göndermesi durumunda Rusya'nın sadece siyasi tepki vermeyeceğini söyledi.

Ria Novosti'ye konuşan Studennikov, Rusya'nın tepkisinin siyasi düzlemin çok ötesinde olacağını ifade ederken misilleme önlemleri alacaklarını da belirtti.

Studdenikov, "Böyle bir senaryonun gerçekleşmesi halinde misilleme tedbirlerinin sadece siyasi düzlemde kalmayacağı açık. Fransız tarafını bu konuda birden fazla kez doğrudan uyardık" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "giderek artan kavgacı söylemi" AB ve NATO müttefikleri tarafından desteklenmese ve Fransız halkının çoğu tarafından reddedilse de Moskova'nın bu tür açıklamaları ciddiye alamayacağını söyleyen Studdenikov, "Fransızlar neo-Nazi Ukrayna rejiminin ve onu denetleyen Anglosaksonların çıkarları için ölmeye hazır mı? Fransız yetkililer kurbanların ailelerine ne açıklayacaklar? Bana öyle geliyor ki resmi Paris'in burada düşünmesi gereken çok şey var" ifadesinde bulundu.

Fransız meclisinde "aklıselimin değilse bile en azından kendini koruma içgüdüsünün" hakim olacağını umduğunu söyleyen Studdenikov, her türlü gelişmeye hazır olduklarını vurguladı.

İşte borsada en çok kazandıran hisseler Adli Tıp Kurumu 80 sözleşmeli personel alacak Antalya'da sahilindeki karavanlar kaldırıldı Moody's'ten Koç Holding'in kredi notuna güncelleme Salahsun Hekimoğlu hayatını kaybetti