Rusya'dan bir grup İngiliz vatandaşına 'ülkeye giriş yasağı'

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna askerlerine eğitim veren İngiliz özel güvenlik şirketleri ve Kiev’e silah yardımı yapan askeri sanayi işletmelerinin temsilcileri dahil bir grup İngiliz vatandaşına Rusya’ya giriş yasağı getirildiğini bildirdi. Söz konusu açıklamada, İngiltere’de yetkililerin Rusya hakkında düşmanca bir anlayışa sahip olduğu belirtildi.

AA | Abone ol

Londra’nın saldırgan eylemlerine cevap olarak Rusya’ya giriş yasağı getirilenlerin yer aldığı listenin genişletildiği kaydedilen Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, bu listeye Ukrayna askerlerinin eğitiminde yer alan İngiliz özel güvenlik şirketlerinin temsilcileri, Ukrayna’ya ürün tedarik eden askeri sanayi işletmelerinin yöneticileri, 'özel askeri operasyon' ve savunma konularında medyada Rusya karşıtı konuşma yapan uzman ve yazarların dahil edildiği aktarıldı.

İkili ilişkilerdeki çizgi derhal değiştirilmeli

15 İngiliz vatandaşının listesinin yayımlandığı açıklamada, “İngiliz Rus düşmanlığının Rusya'nın ‘stratejik yenilgisi’ ve uluslararası izolasyonu için koşullar yaratmaya yönelik tüm girişimlerinin, tanım gereği başarısızlığa mahkum olduğunu bir kez daha vurgulamak isteriz. Londra'yı durumu aklıselim bir şekilde değerlendirmeye ve ikili ilişkilerdeki çizgiyi derhal değiştirmeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu