Rusya'da 600 gösterici gözaltına alındı

Rusya'da dün düzenlenen yolsuzluk karşıtı protestoların ardından 600 kadar göstericinin gözaltına alındığı bildirildi.

Abone ol

Rusya'da dün düzenlenen hükümet karşıtı gösterilere katılan muhalefet lideri Alexei Navalny ve yüzlerce protestocu gözaltına alındı. Rusya'da gözaltına alınmaları izleyen insan hakları grubu OVD Info'nun kurucularından Grigory Okhotin, dün Moskova'da 600 kadar kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Ülkede dün, yolsuzluklara karşı düzenlenen gösteriler 2011-2012 yıllarında görülen hükümet aleyhtarı eylemlerden bu yana yaşanan en büyük protestolar olmuştu. Navalny, Başbakan ve eski devlet başkanı Dmitry Medvedev'in aldığı maaşı kat kat aşan çok büyük bir servet edindiği iddiasının ardından halkı dünkü protesto gösterisine çağırmıştı.

Kamuoyu yoklamalarına göre, gözaltına alınan muhalefet lideri Navalny'nin temsil ettiği liberal muhalefetin Putin'i yenebilecek güçte bir aday çıkarması olası görülmüyor.

36 şehirde 500 büyük kuyumcu yakın takipte Sanat, yenilikçi bir platform olarak dijital dünyaya taşınıyor Ünlü müzayede evleri umduğunu bulamadı Gümrüklerde sanal ‘Muhafız’lar iş başında BİM’den katılım bankası adımı! KAP’a bildirildi