Rusya'dan önemli Irak açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Rusya, Irak'ta militanlara karşı savaşa destek veriyor" dedi.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Moskova'nın Bağdat hükümetinin de rızasıyla Irak'taki İslami militanlara yönelik mücadeleye destek verdiğini belirtti.

Lavrov, "Irak hükümeti ve Irak Kürdistanı'nın terörizme karşı mücadelede işbirliklerini desteklemek önemli ama bunu hükümetlerin rızasıyla yapıyoruz" dedi. Lavrov ayrıca Bağdat'ta Rus, Iraklı, İranlı ve Suriyeli yetkililerden oluşan bir istihbarat merkezinin Bağdat'ta ilgilenen tüm taraflara açık olduğunu belirtti. Lavrov, "Bu olaylar gösteriyor ki terörizme karşı olan herkesin bir araya gelerek alınacak önlemlerde işbirliği yapması gerekiyor" dedi.

Irak parlamentosunun üst düzey isimlerinden bir tanesi, Irak'ın yeni istihbarat merkezinin de yardımıyla IŞİD'i bombalamaya başladığını belirtti. Ortadoğu'daki kaosun ulus devletlerin yıkılmasından kaynaklandığını söyleyen Lavrov, güç boşluğundan dolayı Libya'nın bir kara deliğe dönüştüğünü ve buradan insan ve silah kaçakçılığının yapıldığını belirtti.

Meteoroloji'den il il uyarı geldi! Yeni haftada hava nasıl olacak? (6 Ekim 2024) Adana’da 3.5 büyüklüğünde deprem Benzin ve motorin güncel fiyatları (6 Ekim 2024 akaryakıt fiyatları) Yurt çapında 2,8 milyon araç denetlendi Üsküdar'da yol çöktü: Bir bina boşaltıldı