Rusya faizleri artırmalı

IMF, Moskova'nın global resesyonun etkileri ile mücadele için ortaya koymuş olduğu mali teşvikleri geri çekmeye başlaması gerektiğini savundu.

Abone ol

İSTANBUL- IMF, dün yayınladığı raporda Rusya ekonomisinde güçlü büyüme beklediğini bildirdi.

IMF,  Rusya'nın artık faiz oranlarını artırma ve canlandırma önlemlerini geri çekme seçeneklerini ele alarak ülkenin kamu finansmanını güçlendirmesi gerektiğini belirtti.

Parlamento'da kabul edilen ek bütçeyi eleştiren IMF, Moskova'nın global resesyonun etkileri ile mücadele için ortaya koymuş olduğu mali teşvikleri geri çekmeye başlaması gerektiğini savundu.

IMF, Rusya'nın petrol gelirlerinin oluşturduğu istikrar fonunun ülkenin 2009 yılında yaşanan yüzde 8'lik daralmadan toparlanmasına yardımcı olduğunu belirtirken, bu yıl Rus ekonomisinin yüzde 4.3 büyümesini beklediğini bildirdi.

IMF ayrıca, Rusya'nın özel sektör için yatırım ortamını iyileştirecek reformlara ihtiyacı olduğunu, bu reformların ekonominin modernleştirilmesi ve çeşitlendirilmesi için anahtar olduğunu vurguladı.

IMF, Yemen'e 370 milyon dolarlık kredi verecek

Öte yandan, IMF Yemen ile 369,8 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladığını bildirdi.

IMF'den yapılan açıklamaya göre, hükümetin uyguladığı ekonomik reform paketini desteklemek üzere söz konusu kredi anlaşmasının 52,8 milyon doları hemen teslim edilecek.

Açıklamada, Yemen ile yapılan anlaşmanın IMF İcra Direktörleri Kurulu tarafından cuma günü onaylandığı belirtildi.

Yemen, fakirlik, susuzluk ve petrol gelirlerinden yoksun olması nedeniyle ekonomik krizle karşı karşıya bulunuyor.

Yemen Hükümeti, makro ekonomik istikrarı sağlamak üzere üç yıllık bir tasarruf planı hazırlamıştı.

Hizbullah'tan İsrail askeri birliklere füzeli saldırı Crypto.com'dan SEC'e tarihi dava Dünya Bankası'ndan Çin'in ekonomisiyle ilgili yavaşlama tahmini Hisarcıklıoğlu: Türkiye'nin yaş sebze meyvesinin yüzde 15'ini üretiyor. C31K isimli grubun 2 yöneticisi yakalandı