Rusya: Donetsk ve Luhansk'ta iki yerleşim birimini ele geçirdik

Rusya Savunma Bakanlığı, biri Luhansk bölgesi, diğeri Donetsk bölgesinde olmak üzere iki yerleşim biriminin Rus ordusunun kontrolüne geçtiğini bildirdi.

Abone ol

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rus askeri birliklerinin Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki faaliyetlerine ilişkin bilgi yer aldı.

Rus ordusunun Ukrayna'da ilerlemeye devam ettiği belirtilen açıklamada, "Batı Askeri Grubu'na bağlı birlikler, Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin Stelmahovka yerleşim birimini, Merkez Askeri Grubu'na bağlı birlikler de Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Nikolayevka yerleşim birimini kurtardı." ifadelerine yer verildi.

135 bölgede İngiltere yapımı "Storm Shadow" uzun menzilli seyir füze ve petrol depoları ile Ukraynalı askerler ve askeri teçhizatın konuşlandırıldığı noktaların uçak, insansız hava araçları (İHA), top ve roket atışlarıyla bombalandığı aktarılan açıklamada, Ukrayna'ya ait 3 insansız deniz aracının Karadeniz'de imha edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Askeri operasyonun başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait 640 uçak, 283 helikopter, 30 bin 649 İHA, 575 hava savunma füze sistemi, 17 bin 593 tank ve zırhlı araç, 1426 çok namlulu roketatar, 13 bin 741 obüs ve havan topu ile 25 bin 335 özel askeri araç imha edildi" ifadeleri kullanıldı.

Trafik kazası geçiren milli basketbolcu hayatını kaybetti Akdamar Kilisesi'ndeki 12. ayin başladı Arkas’tan 360 milyon dolarlık yatırım İETT'den kış tarifesi duyurusu Dolar/TL'den günün ilk rakamları