"İran ve Arabistan Cenevre-2'ye katılmalı"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cenevre-2 Konferansı'na Suriye krizinin mezhepsel boyutları nedeniyle İran ve Suudi Arabistan'ın katılması gerektiğini belirtti

Abone ol

MOSKOVA - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, kasım ayı sonunda Türkiye'nin de katılacağı Cenevre-2 Konferansı'na ön hazırlık toplantısı düzenleneceğini söyledi. 

Rus TVC kanalına konuşan Lavrov, Suriye'de yaşanan krizin mezhep boyutu da olduğunu ifade ederek, Cenevre-2'ye İran ve Suudi Arabistan'ın da temsilci göndermesini istediklerini belirtti.

Lavrov, geçen yıl düzenlenen Cenevre Konferansı'na İran ve Suudi Arabistan'ın katılmadığını hatırlatarak, ''Suriye krizinin mezhepsel boyutları da var. Bu yüzden çözüm sürecinde tüm İslam mezheplerinin temsil edilmesi gerekiyor. İran Şiiliğin, Suudi Arabistan'da Sünnliği yaşandığı önemli ülkelerden, bu iki ülkenin de Cenevre-2'ye katılması lazım'' dedi. 

Suriye krizinin aynı zamanda bölgesel bir sorun ulduğunu ifade eden Lavrov, krize doğrudan ya da dolaylı etki eden tüm dış aktörlerin katılımıyla gerçekleşecek bir Cenevre-2 istediklerini, konferansa Endonezya ve İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan da temsilci kabul edilmesinin önemli olduğunu belirtti. 

Lavrov, Cenevre-2 Konferansı'nın toplanması konusunda büyük önem arz eden toplantıya, ABD, Rusya ve BM Suriye özel temsilcisi Lahdar İbrahimi'nin yanı sıra Türkiye, Arap Birliği ve BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerinin katılacağı bilgisini verdi.

Zamlı emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak? Dilan Polat için 27 yıl hapis talebi İş adamı Nihat Karaarslan Ankara'da silahlı saldırıya uğradı Hazine, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihraç etti Öğretmenlerin yer değiştirme başvuru tarihi belli oldu