"Çin'de büyüme yüzde 4'lere düşmez"

IMF Başkanı Lagarde, "Çin'in yüzde 6,8 büyüme oranını devam ettirmesini bekliyoruz" dedi.

Abone ol

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Çin'in ekonomik büyümesinin önceki  tahminlere yakın seviyede olmaya devam etmesini beklediklerini söyledi.

İsviçre'de yayınlanan Le Temps gazetesine konuşan Lagarde, Çin ekonomisinde hızlı büyümenin ardından bir miktar yavaşlamanın beklenen bir gelişme olduğunu belirterek, "Yavaşlama öngörülebilir, beklenen ve kaçınılmaz bir durum. Ancak Çin'in yüzde 6,8 veya biraz altında bir büyüme göstermeye devam etmesini bekliyoruz. Çin'de büyümenin öngörülebilir gelecekte yüzde 4-4,5'e düşeceğine inanmıyoruz" dedi.

"Borcun silinmesini konuşmuyoruz"

Öte yandan  Lagarde, Yunanistan için bir borç yeniden yapılandırmanın ülkenin borç yükünü yönetebilir hale gelmesi için yeterli olması gerektiğini söyledi.  Lagarde, "Yunanistan'ın borcunun silinmesi konusunda bir tartışla hiçbir zaman olmadı. Bunun gerekli olduğunu düşünmüyorum. Yunanistan için borç vadelerinin uzatılmasını, faiz oranının düşürülmesini ve ödemesiz bir süre tanınmasını konuşuyoruz. Borcun silinmesini konuşmuyoruz" dedi. 

IMF Başkanı Lagarde, IMF'in Yunanistan için 3. kurtarma programına katılıp katılmayacağı konusunda kararın ekim ayına kadar verileceğini tekrarladı.

Reuters: Ali Yeşildağ'ın iadesini onaylandı Erdoğan’dan belediye borçlarıyla ilgili çarpıcı çıkış Mevduat faizleri güncellendi! İşte 1 milyon TL'nin getirisi Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı