"Çin mantıklı bir hızda büyüyor"

Çin Başbakanı Li Kequiang, "Çin'de ekonomi mantıklı bir hızda büyüyor" dedi.

Abone ol

Çin Başbakanı Kequiang, Çin'de ekonominin mantıklı bir hızda büyüdüğünü ve hükümetin ekonomideki risklerle başedecek kapasitede olduğunu söyledi.

Ekonomiye yardım etmek için gösterilen çabaların sonuç verdiğini belirten Li  Keqiang, yurtiçi faiz oranlarında bir dizi indirimin ve ekonomiyi büyütmek için alınan diğer tedbirlerin pozitif sonuçlarını göstermekte olduklarını ifade etti. 

"Kur müdahalesi makul bir tedbir"

Pekin'in istikrarlı büyümeyi sağlama çabaları çerçevesinde proaktif mali politikalarını ve ihtiyatlı para politikası duruşunu devam 
ettireceğini ifade eden Li, yuanın uzun süreli bir değer kaybı için neden olmadığı görüşünü de tekrarladı. Li, hükümetin kurlara ilişkin yeni yönlendirmesinin makul bir tedbir olduğunu da vurguladı. 
     
Çin'in bu yıl için belirlenmiş ekonomik hedeflerini başarma çabasını sürdüreceğini ifade eden Li, önemli altyapı projelerine destek vereceklerini ve ülkenin batı, orta kesimlerine daha fazla fon sağlamayı sürdüreceklerini belirtti.

Reuters: Ali Yeşildağ'ın iadesini onaylandı Erdoğan’dan belediye borçlarıyla ilgili çarpıcı çıkış Mevduat faizleri güncellendi! İşte 1 milyon TL'nin getirisi Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı