"Batı, İran'la uzlaşmaya varacak"

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Salihi, "Onlar, gelecekte nükleer başlık takılabilecek füzeler peşinde olduğumuzu söylüyor. Bu gerçek dışı bir yaklaşımdır" dedi.

Abone ol

TAHRAN- İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, Batılı ülkelerin nükleer konuda İran ile uzlaşacağına inandığını belirtti.

Salihi, El Ahram gazetesine verdiği demeçte, İran'ın nükleer enerji faaliyetleri, Batılı ülkelerle müzakereler, Filistin sorunu ve İran'a yönelik olası saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu.

Nükleer enerji programını sürdürmede kararlı olduklarını kaydeden Salihi, "Batı, İran ile uzlaşmaya varacak. Bugün düne göre çok daha güçlü bir ülkeyiz. Nükleer konuda uzlaşmadan başka çözüm yolu olmadığına inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Batılı ülkelerin, İran'ı nükleer silah elde etmeye çalışmakla suçlaması konusunda da Salihi, "Onlar, gelecekte nükleer başlık takılabilecek füzeler peşinde olduğumuzu söylüyor. Bu gerçek dışı bir yaklaşımdır ve onlar düşüncelerini olan üzerine değil de niyetler üzerine bina ediyorlar" görüşünü dile getirdi.

Salihi, şunları kaydetti:

"Dini inançlarımızdan dolayı hiçbir zaman atom bombası sahibi olma peşinde değiliz. Dini lider Ayetullah Ali Hamaney, atom bombası yapma, bulundurma ve kullanmayı haram ilan etmiştir. Buna aykırı hareket etmemiz mümkün değildir."

Batılı ülkelerin İran karşıtı tutumlarının en önemli sebeplerinden birinin Filistin halkına destekleri olduğunu belirten Salihi, "Filistin halkının yanında olduğumuzu inkar etmiyoruz. Mazlumların yardımına koşmamız, dinimiz ve anayasamızın emridir. Taahhütlerimize bağlı kalmak için de bedel ödemeye hazırız" ifadesini kullandı.

İran'a yönelik olası ABD ve İsrail saldırılarını da değerlendiren Salihi, İran'ın her duruma hazırlıklı olduğunu ve uyumadıklarını belirtti.

İran'a yönelik saldırının kolay olmadığını kaydeden Salihi, "Eğer ABD, İran'a saldırırsa bu, onun tarihteki son saldırısı olacak" şeklinde görüş belirtti.

Salihi, İran halkının her türlü tehdidi bertaraf edebilecek güçte olduğunu vurguladı.

Naci Görür'den çarpıcı uyarı: Her an deprem üretebilir E-5'te 10 araç birbirine girdi! Çok sayıda yaralı var Yalçın Sönmez hayatını kaybetti Dolar/TL'den günün ilk rakamları Ali Yerlikaya paylaştı: Tefeci çetesi çökertildi, 27 şüpheli tutuklandı