Putin, Ukrayna'yı AB'ye şikayet etti

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın Rusya'ya olan doğalgaz borcuna ilişkin AB liderlerine yönelik bildiri yayımladı

Abone ol

MOSKOVA - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kendilerine olan doğalgaz borcunu ödemediği için Ukrayna'yı Avrupa Birliği ülkelerine şikayet etti. 

AB ülkelerinin liderlerine yönelik bildiri yayımlayan Putin, Ukrayna'nın Rusya'ya olan doğalgaz borcunun her geçen gün arttığını bildirdi. 

Transit geçişi stabilize etmek için istişare yapılması çağrısında bulunulmuştu

Putin, nisan ayı başında Ukrayna ekonomisinin düzeltilmesi, sözleşme şartlarının uygulanması ve Rus doğalgazının anlaşma şartlarına göre transit geçişini stabilize etmek için istişareler yapılması yönünde çağrıda bulunduklarını hatırlattı. 

"Ortaklarımız somut öneriler yapmadı"

AB ülkeleriyle yakın dönemde, gaz sevkiyatına ilişkin bir kez görüşme yapıldığını vurgulayan Putin, "AB Enerji Komiseri Günter Oettinger başkanlığındaki bir heyetle Varşova'da görüşme gerçekleştirildi. Maalesef, Ukrayna'nın alıcı olarak hükümlülüklerini yerine yetirmesi ve güvenilir transit geçişin sağlanması konusunda ortaklarımız somut öneriler yapmadı" ifadelerini kullandı. 

"Ukrayna, doğalgaz borcu ödemesinde giderek kötüleşti"

Ukrayna'nın, doğalgaz borcu dolayısıyla ödeme yapmadığına ve ödeme konusunun giderek kötüleştiğine dikkati çeken Putin, şöyle devam etti: 

"Toplam borcu 3.508 milyar dolara yükseldi" 

"Ukrayna'nın toplam borcu 2, 237 milyar dolardan 3,508 milyar dolara yükseldi. Ukrayna IMF'den 3,2 milyar dolarlık mali yardım almasına rağmen borcunu ödemiyor. Bu şartlar altında, 1 Haziran'dan itibaren Ukrayna'ya sadece ön ödeme kaydıyla doğalgaz göndereceğiz.  

Bilmenizi isterim ki, bu zorunlu aldığımız bir karardır. Rusya, durumun normalleşmesi için AB ülkeleriyle istişarelere devam edecektir." 

Hamas, Tel Aviv'e M-90 füzesi ile saldırdı İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı Avrupa turnuvaları bitti doluluklar en az % 80’e çıkar Kendinden renkli pamukla kullanılan suyu yüzde 30 azalttı Sanayicinin nefes almaya ihtiyacı var