Putin: Obama casus skandalının figüranı olabilir

Yıllık basın konferansında açıklamalarda bulunan Putin, Merkel’in Obama ile arasının bozulduğu değerlendirmesi için, "Onu merak etmeyin, Ben Obama’yı kıskanıyorum. Çünkü o casus skandalının figüranı olabilir" dedi

Abone ol

MOSKOVA- Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin, Moskova'daki yıllık basın konferansında güncel konulara dair değerlendirmelerde bulundu.

Putin Ukrayna'daki muhalefetin tepkilerine ve Avrupa Birliği'ne rağmen Ukrayna ile hafta başında imzaladığı ekonomik işbirliği anlaşmasına dair görüş bildirirken, Avrupa'yı tedirgin eden Kaliningrad'daki kısa menzilli füzelere ilişkin olarak da açıklama yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, basın konferansında, Ukrayna ile imzalanan anlaşmanın AB'ye karşı bir tavır olmadığını dile getirdi. Putin, "Eğer gerçekten kardeş uluslar olduğumuzu söylüyorsak, daha yakın işbirliğinde olup, bu ulusa yardım etmeliyiz" dedi.

Putin'in, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile imzaladığı ekonomik işbirliği anlaşmasının, ülkedeki hükümet karşıtı gösteriler ya da Ukrayna'nın AB ile işbirliği yönündeki pazarlıklarıyla bir ilgisi olmadığını kaydetti. Putin, ayrıca Ukrayna'nın AB ile Ortaklık Anlaşması'nı, kendi ülkesinin ticari ilişkilerine zarar getirmediği sürece imzalamasına karşı olmadığını da sözlerine ekledi.

Putin ile Yanukoviç, anlaşma çerçevesinde, Rusya'nın 15 milyar dolar tutarında Ukrayna devlet tahvili alması ve Ukrayna'ya düşük fiyatlı doğalgaz satması kararı almışlardı.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in ABD Başkanı Barack Obama ile arasının bozulduğu yönündeki değerlendirmelere cevap veren Putin, “Merkel’i merak etmeyin. O kendisini iyi hissediyor… Ben Obama’yı kıskanıyorum. Çünkü o casus skandalının figüranı olabilir, ancak herhangi bir sonucu olmayacak” dedi.

Ajanlık yapmanın çok eskiye dayalı bir meslek olduğunu belirten Putin, 'Bir çok diğer meslekler gibi,onları saymama gerek yok. Ajanların analitik metinlerini okumak faydasız. Çünkü onlar gerçek bilgi değil, görüşlerini aktarıyor. Ajanı tanımanız gerekiyor. Ya da asıl belgeleri okumanız gerekiyor. Ben bunları biliyorum. Kendim de analitik yazılar yazmıştım. Fakat bu her zaman mümkün olmuyor. Ayrıca şu anda yapılan tüm ajanlık çalışmaları teröre karşı mücadele etmek için yürütülüyor. İstihbaratın iştahına sınır koymak, belirli kurallar koymak gerekiyor. Genel olarak bu şart. Bunlar terörle mücadele için yapılıyor. Ama tabii ki kurallar belirlenmeli ve herkes için anlaşılır olmalı…' tespitinde bulundu.

'Kaliningrad kararını henüz vermedik'
 
Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesinin Litvanya ile Polonya arasında bulunan Kaliningrad’a, İskender tipi kısa menzilli füzeler konuşlandırıldığı iddilarına ilişkin olarak da açıklama yaptı.

Putin, kısa menzilli füzelerin konuşlandırılmasının, NATO'nun planladığı füze kalkanı projesine bir karşılık olabileceğini söylerken, 'Dikkatinizi, henüz bu kararı almadığımız gerçeğine çekmek istiyorum' dedi.



 

Bulls Yatırım Bursa şubesi Nilüfer’de açıldı BinBin’in halka arz büyüklüğü 1,6 milyar TL “e-ticaretin büyümesiyle fintek’in rolü arttı” Küçük ev aletleri 2026’da büyüme trendine girecek Solar yatırımlarında sert kış yaşanıyor