Putin, EFSF ve IMF kaynaklarını yetersiz görüyor

Rusya Başbakanı Putin, EFSF ve IMF'nin kaynaklarını Euro Bölgesi krizinin aşılmasında yeterli görmüyor.

Abone ol

POZDNYAKOVO - Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Avrupa Finansal İstikrar Fonu (EFSF) ve Uluslararası Para Fonunun (IMF), Euro Bölgesi krizinin aşılmasında yeterli kaynağa sahip olduğunu düşünmüyor.

Başkent Moskova'nın dışında Rus uzmanlarla biraraya gelen Putin yaptığı açıklamada, "Önde gelen uzmanlarımız Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) doğrudan müdahalesi olmaksızın bu sorunun çözülebileceğine inanmıyor. EFSF, tek başına ya da IMF ile işbirliği yaparak gerekli kaynaklara sahip değil. Krizin aşılması için 1,5 trilyon euro kaynağa ihtiyaç olduğuna inanıyorum" dedi.

Ticaretinin yarısını Avrupa Birliği (AB) ile yapan Rusya'nın, Euro Bölgesi'ndeki durum ve İtalya'nın kaderi konusunda çok kaygılı olduğunu ifade eden Putin, "İtalya'nın çökmesinin kaçınılması gerekli bir felaket olacağını" belirtti.

ECB'nin, EFSF'yi desteklemesi gerektiğini yineleyen Putin, "ECB'nin doğrudan müdahalede bulunacağı konusunda çok umutluyuz. Bunun enflasyonda yıkıcı yükselişe yol açacağını sanmıyorum. Seçim iyi ya da kötü arasında değil, kötü ve çok kötü arasında. Ancak çok kötü yerine kötüye doğru ilerlemek daha iyi" diye konuştu.

Euro Bölgesi ülkeleri geçen ay 440 milyar euroluk EFSF'nin büyüklüğünün 1 trilyon euroya çıkarılması konusunda anlaşmıştı.

2024 Nobel Fizik Ödülü yapay zeka çalışmasına gitti! KYK burs ve kredi başvuruları başladı EPDK Başkanı Yılmaz: Siber güvenlik ulusal bir öncelik hali aldı Uraz Kaygılaroğlu tepki çeken fotoğraflarla ilgili sessizliğini bozdu Gıda işletmelerine bu yıl 940 bin 238 denetim gerçekleştirildi