Prohorov adaylığını açıkladı

Putin, devlet başkanlığı için New Jersey Nets basketbol takımının da sahibi olan dolar milyarderi Mihail Prohorov ile yarışacak.

Abone ol

MOSKOVA - Rusya'nın en zengin iş adamlarından ve New Jersey Nets basketbol takımının sahibi olan dolar milyarderi Mihail Prohorov gelecek yıl mart ayında yapılacak devlet başkanlığı seçiminde aday olduğunu açıkladı.

Forbes dergisine göre, 18 milyar dolar serveti bulunan ve eskiden Başbakan Vladimir Putin'in yoluna çıkmamaya özen gösteren Prohov'un, parlamento seçiminde partisi oy kaybı yaşayan Putin'e karşı en ciddi aday olabileceği savunuluyor.

Prohorov, adaylığıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, "Toplum artık uyanıyor. Toplumla diyalog kurmayı başaramayan yetkililer gitmek zorunda kalacaklar" dedi.Servetini bankacılık ve metal işleri sayesinde yapan Prohorov'un devlet başkanlığı yarışına katılabilmesi için 2 milyon imza toplaması gerekiyor.

Özgür Demirtaş'tan Teoman'a sert tepki 30 Ağustos'ta toplu taşıma ücretsiz mi? Türksat 6A'nın elektrikli itki motoru ateşlendi KVKK'dan 'rastgele numara' açıklaması Küresel piyasalar yeni haftaya temkinli başladı