Polonya hava sahasında 'tanımlanamayan bir nesne'!

Polonya ulusal radyosu Polskie Radio'nun haberine göre, Polonya Silahlı Kuvvetler Harekat Komutanı General Maciej Klisz, başkent Varşova'da basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Polonya hava sahasına, Ukrayna yönünden 'tanımlanamayan ve uçan bir nesne'nin girdiği, cismin sinyalinin daha sonra radarda kaybolduğu bildirildi.

AA | Abone ol

General Maciej Klisz, toplantıda yaptığı konuşmada, Rus ordusunun Ukrayna'nın çeşitli bölgelerine yönelik insansız hava araçlarıyla (İHA) gerçekleştirdiği saldırılarda Polonya hava sahasına 'tanımlanamayan bir cismin' giriş yaptığını açıkladı.

Cismin en az 3 radar istasyonu tarafından tespit edildiğini belirten Klisz, cisim üzerinde tam kontrollerinin bulunduğunu ve onu vurmaya hazır olduklarını ifade etti. Klisz, cismin Polonya üzerinde 25 kilometre kadar uçtuktan sonra radarlardan kaybolduğunu belirtti.

Cismin İHA olma ihtimali yüksek

Cisim için bir arama operasyonu başlattıklarını ifade eden Klisz, bunun bir İHA olabileceğini değerlendirdiklerini kaydetti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ordusunun bugün Ukrayna'ya yoğun hava saldırısı düzenlediğini belirterek, saldırıda 100'ü aşkın füze ve 100'e yakın İHA kullanıldığını bildirmişti.

Zelenskiy, bugünkü saldırıyı ülkesine yönelik en yoğun saldırılardan biri olarak değerlendirmişti.

Mazerete bağlı öğretmen atamaları yapıldı EURO 2024'ün Almanya ekonomisine katkısı ne oldu? Libya'da petrol krizi! Petrol üretim ve ihracatı durduruldu Çelik'ten İsrail'e tepki: Her gün yeni bir provokasyona imza atıyor Borsa günü düşüşle tamamladı