Politik belirsizlik ekonomiyi daraltacak

Moody's Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki politik belirsizliğin bölgenin ekonomik büyümesine yüzde 2 oranında negatif etkisi olabileceğini açıkladı.

Abone ol

DUBAİ - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki politik belirsizliğin bölgenin ekonomik büyümesine yüzde 2 oranında etkisi olabileceğini bildirdi.

Moody's'in baş analisti Tristan Cooper yaptığı açıklamada, bölgede patlak veren bir siyasi karmaşa durumu olduğuna dikkati çekerek, bölgedeki politik istikrarsızlığın ekonomik büyümede yüzde 2 oranında bir kayba neden olabileceğini vurguladı.

Cooper, bu yıl ve gelecek yıla ilişkin tahminlerde büyük bir belirsizlik olduğuna işaret ederek, bölgedeki karmaşanın sona ereceği ya da yayılacağı konusunun hala açık olmadığını belirtti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ocak sonunda açıkladığı tahmininde, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da ekonominin bu yıl için yüzde 4,6 oranında büyüyeceğini belirtmişti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P) EMEA ülke notları grubu direktörü Kai Stuckenbrock  da yaptığı açıklamada, Mısır ekonomisinin bu yıl için yüzde 1-1,5 aralığında büyümesinin beklendiğini bildirdi.

Kuruluştan yapılan açıklamada, bazı ülkelerin yakında notlarının düşürülebileceği, ancak bunun gelişmelere bağlı olarak şekilleneceği vurgulandı.

S&P, Umman'ın yabancı para cinsinden kredi notunu ise "negatif" izlemeye aldığını ifade ederek, ülkenin kredi notunun yakında düşürülebileceği uyarısında bulundu.

Emniyette müdür ve amir atamaları yapıldı Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı