Pezeşkiyan'dan 'direniş hareketlerine' desteğe devam kararı

İran devlet televizyonunun haberine göre, İran'da Cumhurbaşkanı seçilen Pezeşkiyan, kendisine tebrik mesajı ileten Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'a hitaben bir mektup gönderdi. İran'da Cumhurbaşkanı seçilen Mesud Pezeşkiyan, ülkesinin Lübnan'daki Hizbullah'a ve bölgedeki 'direniş hareketlerine' güçlü şekilde destek vermeye devam edeceğini belirtti.

AA | Abone ol

Pezeşkiyan'ın Nasrallah'a hitaben kaleme aldığı mektupta, İran'ın, Hizbullah'a ve bölgedeki direniş hareketlerine güçlü şekilde destek vermeye devam edeceğini belirten Pezeşkiyan, direniş güçlerine desteğin İran'ın temel politikası olduğunu ifade etti.

Pezeşkiyan, "Bölgedeki direniş hareketlerinin, bu rejimin (İsrail), mazlum Filistin halkına ve diğer bölge halklarına karşı savaş çığırtkanlığını ve suç politikalarını sürdürmesine izin vermeyeceğinden eminim" dedi.

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Uğur Taşdemir hayatını kaybetti MSB açıkladı: Sınır ötesinde 16 terörist etkisiz hale getirildi İmamoğlu'ndan SGK borcu için dikkat çeken hamle 2024-ALES/2 Sınavı Gerçekleşti TBMM'de 3 partinin teklifi kabul edilmedi