Paris'te katliam!

Hz. Muhammed'in karikatürlerini yayınlayan Fransız Charlie Hebdo'nun binasına yapılan saldırıda 12 kişi öldü, çok sayıda yaralı var. Saldırı nedeniyle ülkede 3 yas ilan edildi

Abone ol

Fransa'da yayınlanan mizah dergisi Charlie Hebdo'ya saldırı düzenlendi. 

Henüz doğrulanmamış gelen ilk bilgilere göre otomatik silahlarla gerçekleşen saldırıda 2'si polis 12 kişi hayatını kaybetti, 5'i ağır 10 kişi de yaralandı. 

Kalaşnikof ve roketatarlı saldırganların kaçarken olay yerinin yakınında bulunan bir polis aracını da hedef aldı.

İŞTE SALDIRIDAN ŞOK GÖRÜNTÜLER!

Genel Yayın yönetmeni de öldü

Fransa basınında yer alan haberlerde derginin genel yayın yönetmeni Stephane Charbonnier'nin ve Fransa'nın en ünlü karikatüristlerinden Jean Cabut'nun ise öldüğü bildirildi.Ölüm tehditleri alan Charbonnier, polis korumasında yaşıyordu.

"Bu bir katliam"

BFMTV televizyonuna konuşan Paris polisi yetkilisi Luc Poignant, " Bu bir katliam" dedi.  

Hollande olay yerine gitti

Cumhurbaşkanı François Hollande ise kısa bir süre sonra olay yerine gitti. Hollande, buradaki ilk açıklamasında "Saldırının karşılıksız bırakılmayacağı" mesajı verdi. Le Monde gazetesi ise saat 14.00'te bakanlar düzeyinde toplantı yapılması planlandığı yer aldı. Bu arada İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da olay yerine gitti.

Paris Emniyeti, silahlı saldırı olayının dergi binasının girişinde yaşandığını doğruladı. Twitter'da dergi çalışanlarının bazılarının çatıya sığındığını gösteren fotoğraflar paylaşıldı.

Kriz toplantısı

Elysee Sarayı'nda kabineyle kriz toplantısı yapılırken Başbakanlık'tan da bildiri yayımlandı. Bildiride, alışveriş merkezleri, televizyon ve gazete binaları ile toplu taşıma araçlarında güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarıldığı belirtilerek halka dikkatli olmalı çağrısında bulunuldu.

Elysee Sarayı'nda yapılan kriz toplantısından sonra konuşan Cazeneuve, derginin ofisine düzenlenen saldırının faillerinin 3 kişi olduğunu doğruladı.

Bu arada yerel saatle 19.00'da Paris'in ünlü Republique meydanında ifade ve basın özgürlüğü için eylem düzenleneceği kaydedildi.

Hz. Muhammed'i çizgi roman yapmıştı

Charlie Hebdo, Hz. Muhammed'in hayatını çizgi roman haline getirmişti. 

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, Kasım 2011'de "Hz. Muhammed" karikatürleri yayımlamış, ardından başlayan protesto gösterilerinde derginin editoryal işlerinin yürütüldüğü Paris'teki merkezi ateşe verilmişti.

Fransa'da satışa çıkan derginin içeriğinde Hz. Muhammed'e karşı alay ve küçük düşürme olmadığını ifade eden derginin yayıncıları, İslam dininin bilinirliğini artırmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

Dergi buna rağmen, 19 Eylül 2012'de bu kez Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürler yayımlamış ve pek çok ülkede büyük tepkilerle karşılaşmıştı.

Charlie Hebdo, genellikle Papalık, Hristiyanlık, Yahudilik gibi diğer inançlarla ve kutsal kabul edilen değerlerle ilgili de alaycı karikatürlere yer veriyor.

En son Bağdadi'yi Twitter'da paylaşmıştı

Charlie Hebdo Twitter'da paylaştığı en son fotoğrafta IŞİD lideri Bağdadi'nin bir karikatürüne yer vermiş ve 'Aslında iyi dileklerimle' şeklinde not düşmüştü.

Çalışanlar çatıya kaçtı

Saldırı sırasında çalışanların bir bölümü binanın çatısına kaçtı. Fotoğrafı ise Twitter'dan paylaştılar.

3 gün yas ilan edildi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, akşam yaptığı açıklamada yarından itibaren ülkede 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu. Hollande, bayrakların ülke çapında yarıya indirileceğini belirtirken, yarın Elysee Sarayı'nda yeni bir kriz toplantısı yapılacağı da kaydedildi. 

Öte yandan polisin 3 saldırganın izini kaybettiği ve arama çalışmalarına devam ettiği dile getirildi. 

Uzmanlar, Kalaşnikof marka silah kullanan saldırganların özel bir eğitim almış olabileceğine işaret ederken yeni bir saldırının da düzenlenebileceğinin altını çiziyor. 

Olayda hayatını kaybeden 4 karikatürist arasında derginin 2009'dan bu yana genel yayın yönetmenliğini yapan Stephane Charbonnier de bulunuyor.  

Paris Savcılığı, saldırıda dergide çalışan 4 karikatürist ile 2 polisin de aralarında bulunduğu 12 kişinin öldüğünü, 4 kişinin de ağır yaralandığını açıklamıştı. 

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada ise alışveriş merkezleri, toplu taşıma araçları ve basın kuruluşlarının ofislerinde güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarıldığı belirtildi ve halka dikkatli olması çağrısında bulunuldu. 

Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur