Özgürlükçü İngiltere gözaltı süresini 6 aya çıkarıyor

İçişleri Bakanı May, gözaltı süresiyle ilgili olarak "Bizi terörizmden korumak, polisi ve diğer teşkilatları desteklemek çok önemli" dedi.

Abone ol

LONDRA- İngiltere'de hükümet, insan hakları örgütlerinin tepkilerini çeken, terör zanlılarının savcılık önüne çıkmadan 28 gün gözaltında tutulabilmelerine olanak tanıyan uygulamayı 6 ay daha uzatma kararı aldı.

İçişleri Bakanı Theresa May, yaptığı açıklamada, hükümetin yürürlükte olan 28 günlük gözaltı süresinin 6 aylığına, yani sınırlı bir süre daha uzatılmasına ilişkin düzenlemeyi hazırladığını bildirdi.

"Bizi terörizmden korumak için polisi ve diğer teşkilatları desteklemek çok önemli" diyen Bakan May, aynı zamanda koalisyon hükümetinin halkın özgürlüklerini ve haklarını güvence altına almaya bağlı olduğunu söyledi.

May, gözaltı süresiyle ilgili düzenlemenin, yeniden incelenecek terörle mücadele yasası içinde yer alacağını belirtti.

Muhafazakar Parti ve Liberal Demokrat Parti koalisyon hükümeti, iki koalisyon ortağının da ilerde, insan hakları örgütlerinin tepki gösterdiği gözaltı süresini azaltmak istediğini kaydediyor.

İngiltere'de, 2005'de 52 kişinin öldüğü intihar saldırılarından sonraki dönemde uygulamaya konan 28 günlük gözaltı süresinin her yıl yeniden gözden geçirilmesi, uygulamanın ya yeniden uzatılmasına ya da sona erdirilmesine karar verilmesi gerekiyor. Konunun meclise sonbaharda getirilmesi bekleniyor.

Galatasaray Devler Ligi'ne veda etti İkinci el araç satışı sil baştan yenilendi Çelik: Turizm bölgelerindeki doluluk endişe verici Avrupa'nın talebi demir-çelikte Türkiye'ye ihracat rekoru getirdi DiafonBox ile 250 bin evi akıllandıracak