Nükleer santralde patlama:1 ölü 3 yaralı

Fransa'nın güneyindeki Marcoule'deki bir nükleer tesisin fırınında patlama meydana geldiği bildirildi.

Abone ol

NIMES - Fransa'da bir nükleer tesiste patlama meydana geldiği bildirildi. İlk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişi de yaralandı.

Yetkililer, ülkenin güneyindeki Marcoule'deki bir nükleer tesisin fırınında patlama meydana geldiğini belirttiler.

Le Figaro gazetesinin bildirdiğine göre, tesisin radyoaktif atık depolama bölümünde çıkan yangını takiben meydana gelen patlamada bir kişi öldü, üç kişi yaralandı.

Hükümet: Sızıntı yok

Fransız hükümeti, ülkenin güneyinde Avignon kenti yakınlarında bir nükleer tesiste meydana gelen patlamanın ardından nükleer sızıntı olmadığını teyit etti.

Enerji Bakanlığı, patlama sonucunda, nükleer bir sızıntı olmadığını bildirdi.

Tesisin radyoaktif atık depolama bölümündeki bir fırında çıkan yangını takiben meydana gelen patlamada bir kişi öldü, biri ağır dört kişi yaralandı.

Nükleer Enerji Güvenlik Kurumu da yaptığı açıklamada, "santralin dışındaki bölgede ne kimyasal ne radyoaktif bir sızıntı tespit edildiğini" belirtti.

Yine yetkililer tarafından yapılan ayrı bir açıklamada, "kazanın nükleer değil bir sanayi kazası olduğu"ifade edildi.

Sanayi ve Çevre bakanlarının, kazayla ilgili olarak incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gittikleri bildirildi.

"Patlama kontrol altında"

Öte yandan Fransız Enerji Güvenlik Kurumu, nükleer tesiste meydana gelen patlamanın, kontrol altına alındığını ve halk sağlığını tehdit edecek bir durumun olmadığını açıkladı.

Patlama sonucunda ne kimyasal ne de radyoaktif sızıntı olmadığı tekrar teyit edilen açıklamada, tesiste çalışanların olası bir sızıntıya karşı karantina altına alınmalarını veya tahliye edilmelerini gerektirecek bin önlem alınmayacağı bildirildi.

Bununla birlikte, bölgedeki gazeteciler, jandarmanın, bölgeye giriş ve çıkışları kontrol altında tuttuğunu bildirdi.

Tesisin radyoaktif atık depolama bölümündeki bir fırında çıkan yangını takiben meydana gelen patlamada bir kişi ölürken, biri ağır dört kişi yaralanmıştı.

Sağlık ekiplerinin, yaralı işçilerin üzerinde yaptıkları muayene sonucunda radyoaktif sızıntı görülmediği bildirildi.

Greenpeace çevre örgütünün Fransa şubesi, "kazayla ilgili olarak bağımsız ve şeffaf bir soruşturma başlatılmasını" talep etti.

Greenpeace, bölge halkının soruşturmanın sonuçlarıyla ilgili olarak ayrıntılı bir şekilde bilgilendirilmesini istedi.

Patlamanın olduğu nükleer tesiste yaklaşık 200 işçi çalışıyor.

Galatasaray'da 'acil' toplantı kararı! İstifalar gelebilir RTÜK'ten Tele1, Flash Haber, Kafa Radyo'ya yaptırım kararı Haluk Levent'in Narin Güran paylaşımı ses getirdi İş dünyası uygun maliyetli finansman istedi Almanya'da istihdam alarm veriyor